3 κοντινοί προορισμοί για να αποδράσεις από την Αθήνα

3 κοντινοί προορισμοί για να αποδράσεις από την Αθήνα

Ύδρα, Πόρος, Αίγινα: Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Αυτά τα τρία πανέμορφα νησιά είναι οι 3 καλύτεροι και πιο κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα.

Βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό και αποτελούν προορισμούς πολύ κοντά στο κλεινόν άστυ – γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής. Μπορείτε να επιλέξετε ένα νησί κάθε φορά ή να τα συνδυάσετε όλα μαζί για μία γρήγορη αλλά γεμάτη γεύση.

Πάμε να δούμε ένα προς ένα τους 3 κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις από την Αθήνα!

Ύδρα η κινηματογραφική

Το 1957 γυρίστηκε στην Ύδρα η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της εποχής "Το παιδί και το δελφίνι" με τη Σοφία Λόρεν. Στην Ύδρα επίσης έζησε για πολλά χρόνια ο Leonard Cohen, αφήνοντας το σπίτι του κληρονομιά στο νησί για τους επισκέπτες. Πέραν βέβαια του κινηματογραφικού της προφίλ, η Ύδρα φημίζεται για το πλούσιο φυσικό κάλλος της, τα αρχοντικά, τα υπέροχα νερά και φυσικά την τοπική της κουζίνα.

Πόρος ο καταπράσινος

Αυτό το πευκόφυτο νησάκι με τις πεντακάθαρες ακρογιαλιές σε κερδίζει με την όμορφη νωχελικότητά του. Ό,τι ακριβώς μπορεί κάποιος να ζητήσεις στις διακοπές του. Παρά τη μικρή του έκταση, ο Πόρος διαθέτει αρκετές παραλίες κατάλληλες για κάθε διάθεση.  Η One Day Cruise σας προτείνει να επισκεφτείτε τις αμμουδερές παραλίες της Πλάκας και της Αλυκής. Βρίσκονται απέναντι από τον Γαλατά στην περιοχή του Λεμονοδάσους.

Αίγινα η ρετρό

Μικρό νησί αλλά με μεγάλες απολαύσεις, η Αίγινα σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Η Αίγινα σας προσφέρει χαλαρές και άνετες διακοπές με την ξεγνοιασιά του χθες. Εδώ, θα απολαύσετε περιπάτους σε ιστορικά μέρη, θα περιηγηθείτε σε αρχαία ιερά και βυζαντινά εκκλησάκια. Νιώστε τον κυκλαδίτικο αέρα στην Περδίκα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε αυθεντικό αιγινιώτικο φυστίκι!

Ετικέτες: Ύδρα, Πόρος, Αίγινα, Σαρωνικός, Αργοσαρωνικός