Ο Άνθρωπος του Θεού | One Day Cruise

Ο Άνθρωπος του Θεού

Το Man of Godή “Ο Άνθρωπος του Θεού”, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, είναι η πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία σε σενάριο-σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς που αφορά την ιστορία, τη ζωή και τη δράση του Αγίου Νεκταρίου της Αίγινας.

Η ταινία κυκλοφόρησε τελικά στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2021 και αναμένεται να κάνει το γύρο του κόσμου. Προγραμματιζόταν να βγει στις αίθουσες έναν χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο. Και ο λόγος διότι είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, που συμπληρώθηκαν πέρσι.

Παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν μέσα σε επτά εβδομάδες.Οι σκηνές μοιράστηκαν ανάμεσα σε Αθήνα, Λαύριο και φυσικά Αίγινα, στον τόπο δράσης του Αγίου. Έτσι λοιπόν, όσοι θα δουν την ταινία και γνωρίζουν την Αίγινα, θα δουν σκηνές από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας - Αγίου Νεκταρίου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το λόφο της Παλαιοχώρας και κοντά στο χωριό Κοντός. Μάλιστα τα γυρίσματα παρακολούθησε και η Ηγουμένη του μοναστηριού Τιμοθέη.

Όσο για τους ηθοποιούς, τον Άγιο Νεκτάριο υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης, ενώ το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται και από ξένους ηθοποιούς. Ο Μίκι Ρουρκ υποδύεται τον παράλυτο στον οποίο ο Άγιος έκανε το πρώτο θαύμα. Ο Αλεξάντερ Πετρόφ υποδύεται τον ξάδερφο του Αγίου Νεκταρίου. Τους υπόλοιπους ήρωες υποδύονται οι Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Ετικέτες: Αίγινα, Άγιος Νεκτάριος, Σινεμά, Ελληνικός Κινηματογράφος, Άρης Σερβετάλης, Μίκι Ρουρκ