Πόρος

Ο Πόρος ήταν η πρώτη Ναυτική βάση στη μοντέρνα Ελλάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1827 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι περισσότερες δραστηριότητες της Ναυτικής βάσης του Πόρου μεταφέρθηκαν στη Σαλαμίνα το 1881 . Το σημείο χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα από το Ελληνικό Ναυτικό ως κέντρο εκπαίδευσης προσωπικού.

  • Το λεμονοδάσος του Πόρου είναι γνωστό όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Η παραγωγή πορτοκαλιών και λεμονιών είναι η κύρια πηγή εισοδήματος στο νησί.
  • Ο Πόρος διαθέτει το καταπληκτικό Μουσείο Κοχυλιών, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 και εκθέτει συνεχώς κοχύλια στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη.

Πόρος

Αυτό το πανέμορφο και καταπράσινο νησί θα σας συναρπάσει με τις τεράστιες εκτάσεις από πεύκα και λεμονιές! Εύκολα μπορεί κανείς να απολαύσει ένα χαλαρωτικό περίπατο στα γραφικά του σοκάκια.

Πολύ συχνά αναφέρεται ως «η Βενετία του Σαρωνικού» καθώς η επικοινωνία- μεταφορά μεταξύ των 2 πόλεων γίνεται με βάρκα, δίνοντας την αίσθηση ότι ζει κανείς «πάνω» στο νερό.

Θάλασσα, ήλιος & διασκέδαση
τρία ελληνικά νησιά σε μια μέρα!

Προτεινόμενα μέρη : Αρχαιολογικό Μουσείο, Ρολόι, Δημοτική Βιβλιοθήκη.

01
Πόρος
02
Πόρος
10
Πόρος
12
Θέα από το πλοίο
15
Πόρος
16
Πόρος
20
Πόρος
30
Πόρος
40
Πόρος
41
Αναχώρηση..

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ BLOG

Ύδρα - Ένα νησί γεμάτο ιστορία και μυστικά!

Ύδρα - Ένα νησί γεμάτο ιστορία και μυστικά!

Η Ύδρα έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στον παγκόσμιο χάρτη, προσελκύοντας πλήθος καλλιτεχνών καθώς παρέμενε για χρόνια το αγαπημένο νησί των απανταχού jet-setters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ