Λίγες ώρες στον Πόρο: Τι προλαβαίνετε να δείτε | One Day Cruise

Λίγες ώρες στον Πόρο: Τι προλαβαίνετε να δείτε

Είναι αλήθεια ότι όταν έχετε περιορισμένο χρόνο παραμονής κάπου που δεν έχετε ξαναβρεθεί δεν ξέρετε τι να πρωτοκάνετε. Όσον αφορά τον Πόρο, αν και πρόκειται για ένα μικρό νησί του Αργοσαρωνικού, είναι πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει όποιος τον επισκέπτεται για πρώτη φορά. Συγκεντρώσαμε κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές ώστε να επιλέξετε ή να συνδυάσετε ό,τι σας βολεύει καλύτερα... για μόνο λίγες ώρες στον Πόρο!

Διαβάστε Περισσότερα

Τα γαϊδουράκια του Αργοσαρωνικού | One Day Cruise

Τα γαϊδουράκια του Αργοσαρωνικού

Τα γαϊδουράκια κατέχουν ξεχωριστή θέση στα ελληνικά νησιά και φυσικά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Αποτελούν μια καθημερινή, γραφική εικόνα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική νησιωτική Ελλάδα του καλοκαιριού. Όμως, τα γαϊδουράκια του Αργοσαρωνικού και τα άλλα ζώα που χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους δεν είναι εκεί απλά για να μεταφέρουν τους τουρίστες από το ένα σημείο στο άλλο.

Διαβάστε Περισσότερα

Θρησκευτικός τουρισμός στην Αίγινα – Όλα όσα πρέπει να δείτε | One Day Cruise

Θρησκευτικός τουρισμός στην Αίγινα – Όλα όσα πρέπει να δείτε

Αν σας αρέσει ο θρησκευτικός τουρισμός, η Αίγινα είναι ένας προορισμός πλούσιος σε εκκλησιαστικό και χριστιανικό ενδιαφέρον. Με 14 ενορίες, 7 μοναστήρια που αποκαλύπτουν το έντονα μοναστηριακό κλίμα του νησιού και μεγάλες τοπικές θρησκευτικές γιορτές, η Αίγινα γιορτάζει τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Θρησκευτικός τουρισμός στην Αίγινα με μια ματιά

Στην Αίγινα μπορεί να βρει κανείς διάσπαρτες πολλές βασιλικές από την παλαιοχριστιανική εποχή και Βυζαντινές εκκλησίες. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η μεσαιωνική Παλαιοχώρα. Πρόκειται για λεναν μεταβυζαντινό οικισμό πάνω σε έναν λόφο, που υπήρξε το θρησκευτικό κέντρο του νησιού. Βρίσκεται λίγο μετά τη Μονή του Αγίου Νεκταρίου και έχει διάσπαρτες 40 μικρές εκκλησίες.

Διαβάστε Περισσότερα