Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου | One Day Cruise

Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου

Η Ελλάδα είναι γεμάτη όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ ικανοποιεί όλα τα γούστα. Αν σας αρέσουν οι κοσμοπολίτικες διακοπές, δείτε τις κορυφαίες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας όσον αφορά τα κοσμοπολίτικα  νησιά του Αιγαίου.

Μύκονος

Στη Μύκονο χτυπά η καρδιά της απόλυτης διασκέδασης. Η ξακουστή σε όλο τον κόσμο Μύκονος συνδυάζει την κοσμική ζωή με την κυκλαδίτικη ομορφιά του Αιγαίου πελάγους.

Η Mύκονος δεν κοιμάται ποτέ. Και το βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξετε ούτε λεπτό είτε είναι μέρα είτε νύχτα. Πέρα από τα ατελείωτα πάρτι όμως, το νησί έχει και αρκετές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα χώρα με τη Μικρή Βενετία στην άκρη της και τους χαρακτηριστικούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Ο Ορνός, η Ελιά, η Φτελιά, η Ψαρού, το Καλό Λιβάδι, η Παράγκα, ο Πάνορμος, ο Πλατύς Γυαλός είναι ενδεικτικά οι παραλίες που θα πρέπει να επισκεφθείτε, κάποιες περισσότερο και κάποιες λιγότερο κοσμοπολίτικες.

Σαντορίνη

Οφείλει να δει κανείς έστω μια φορά στη ζωή του το μοναδικό τοπίο της Σαντορίνης. Ο απόκρημνος βράχος πάνω στον οποίο έχει χτιστεί ο κυκλαδίτικος οικισμός κάνει τη Σαντορίνη ξεχωριστή. Χωρίς όμως να της στερεί τον κυκλαδίτικο χαρακτήρα της.

Τα σκούρα πετρώματα που έχει αφήσει πίσω του το ηφαίστειο που χρονολογείται από την π.Χ. εποχή δημιουργεί ένα τοπίο που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο. Το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο διάσημα παγκοσμίως. Στη Σαντορίνη η κοσμοπολίτικη ζωή φτάνει στο απόγειό της, αλλά με έναν άλλο πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Τα μέρη που θα επισκεφθείτε είναι σίγουρα τα Φηρά που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, το Ημεροβίγλι, το Ακρωτήρι και φυσικά η κοσμική Οία. Για μπάνιο στη θάλασσα δοκιμάστε την Περίσσα, τον Περίβολο, το Καμάρι και τη Βλυχάδα. 

Ύδρα

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Το νησί με την πλούσια ιστορία συγκεντρώνει την ελίτ των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

Πέρα από τους ιστορικούς χώρους, τα μουσεία, τα αξιοθέατα και τα αρχοντικά που θα δείτε στην Ύδρα, το νησί προσφέρει έντονη κοσμική ζωή ειδικά τα καλοκαίρια. Στην Ύδρα τα αυτοκίνητα απαγορεύονται κι έτσι για να μεταβείτε στις όμορφες παραλίες της θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα θαλάσσια ταξί.

Το Μανδράκι, το Αυλάκι, η Υδρονέττα, η Σπηλιά που είναι πολύ κοντά στο λιμάνι, οι Πλάκες, ο Βλυχός είναι οι περισσότερες οργανωμένες με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο λόγω του βραχώδους τοπίου. Φυσικά αν θέλετε έντονη κοσμική ζωή, όλος ο κόσμος μαζεύεται στα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαράκια του λιμανιού.

Ετικέτες: Ύδρα, Σαντορίνη, Μύκονος, Κοσμοπολίτικα νησιά, Κοσμοπολίτικες δικοπές