Χειμερινή εξόρμηση στην Ύδρα | One Day Cruise

Χειμερινή εξόρμηση στην Ύδρα

Η εξόρμηση σε κάποιο νησί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου δεν είναι απαγορευτική. Τρία γραφικά νησιά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα είναι ιδανικά για να χαλαρώσετε και να αλλάξετε παραστάσεις εν μέσω της χειμερινής σεζόν. Ξεκινήστε τη χειμερινή εξόρμηση στην Ύδρα, που προσφέρεται για μαθήματα ιστορίας, πεζοπορία, βόλτες, εξερεύνηση, ακόμα και για δροσερές βουτιές στη θάλασσα αν είστε χειμερινοί κολυμβητές.

Γενικά

Η αρχοντική Ύδρα είναι πλούσια σε ναυτική ιστορία και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Είναι ιδανική ακόμα και για μια γρήγορη διήμερη απόδραση. Απέχει μόλις δύο ώρες από τον Πειραιά και λιγότερο αν πάρετε το δελφίνι. Δεν έχει αυτοκίνητα, είναι γεμάτη μουσεία, υπέροχα αρχοντικά, μονοπάτια για πεζοπορία, περιποιημένους ξενώνες, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, εκλεπτυσμένα εμπορικά καταστήματα και φίνα κοσμηματοπωλεία.

Αρχιτεκτονική

Όπου και να στραφεί η ματιά σας στο νησί, αποκλείεται να μην αιχμαλωτίσει κάποιο αρχοντικό με μεγάλη ιστορία. Στην Ύδρα βρίσκονται γύρω στα τριάντα αρχοντικά σπουδαίων καπετάνιων του 18ου και 19ου αιώνα. Μια μεγάλη βόλτα τη χειμερινή περίοδο είναι ιδανική για να δείτε αυτά τα σπίτια με την ησυχία σας . Φωτογραφίστε τα βολτάροντας στα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού. Η μοναδικότητα των αρχοντικών είναι συγκλονιστική. Εξωτερικά δεν θα δείτε τίποτα κραυγαλέο, αλλά θα νιώσετε δέος. Εσωτερικά, τα σπίτια αυτά έκρυβαν κάποτε μια ακριβή διακόσμηση με πολύτιμα, σπάνια αντικείμενα. Κάποια από αυτά τα αρχοντικά έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Αν τα επισκεφθείτε, θα πάρετε μια γεύση από την ιστορία του νησιού, με αποκορύφωμα τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Ήταν η εποχή που η Ύδρα έγραψε τη ναυτική της ιστορία.

Μαθήματα ιστορίας

Κάντε μια επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας. Εκεί θα δείτε έργα ζωγράφων, εκθέματα από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και κειμήλια από την περίοδο της Επανάστασης του 1821. Στο ίδιο κτήριο βρίσκεται η βιβλιοθήκη με παλιές εκδόσεις και το Ιστορικό Αρχείο με χειρόγραφα, αρχεία και έγγραφα από τον 18ο και 19ο αιώνα. Μην παραλείψετε να δείτε τα κανόνια από κοντά στο λιμάνι. Επισκεφθείτε ακόμα το Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας της Ύδρας “Γεώργιος Κουντουριώτης” που στεγάζεται στο αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη, εγγονού του Γεωργίου. Σε αυτό εκτίθενται κειμήλια της οικογένειας και αντικείμενα από τη Νεότερη Ιστορία της Ύδρας.

Πεζοπορία

Η Ύδρα προσφέρεται και για πεζοπορία. Είναι εντυπωσιακό το ότι μετρά συνολικά περίπου 80 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών. Μια ευχάριστη και εύκολη διαδρομή είναι από το λιμάνι ως το Μανδράκι και πίσω στο λιμάνι. Θα φτάσετε μέσα σε 20 λεπτά ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Είναι μια παραλία που προσφέρεται και για μια γρήγορη χειμωνιάτικη βουτιά. Μπορείτε ακόμα να φτάσετε από τη χώρα μέχρι τον Φάρο της Ζούβρας και την ομώνυμη μονή. Πέτρα, κέδροι και βελανιδιές κυριαρχούν σε όλη τη διαδρομή.

Αν ακολουθήσετε την αντίθετη πλευρά και διασχίσετε μια διαδρομή κατάμεστη από πεύκα, θα καταλήξετε στο Μπίστι, τον νοτιότερο όρμο της Ύδρας. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε από το κέντρο, να ανέβετε μέχρι τη Μονή του Προφήτη Ηλία και από εκεί στο Όρος Έρως το υψηλότερο σημείο του νησιού με την απίστευτη θέα προς κάθε κατεύθυνση.

Διασκέδαση

Όσο για τη διασκέδασή σας, ο σφυγμός του νησιού χτυπάει στο λιμάνι. Πολλά είναι τα καταστήματα που θα βρείτε ανοιχτά και το χειμώνα, από εστιατόρια μέχρι καφέ, μπαρ, καθώς και καταστήματα για να κάνετε τα ψώνια σας.

Ετικέτες: Ύδρα, χειμώνας, Εκδρομή