Φεστιβάλ στα νησιά του Αργοσαρωνικού – Καλοκαίρι 2023  | One Day Cruise

Φεστιβάλ στα νησιά του Αργοσαρωνικού – Καλοκαίρι 2023

Φεστιβάλ στα νησιά του Αργοσαρωνικού – Καλοκαίρι 2023 

 

Poros Arts Festival 2023 – Πόρος

 

Σπουδαία είναι τα καλλιτεχνικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι στον Πόρο. Πλέον το Poros Arts Festival αποτελεί θεσμό για το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού, μιας και διοργανώνεται από το 2014. Το Poros Arts Festival 2023 ξεκίνησε τον Ιούνιο και διαρκεί έως τον Σεπτέμβριο με πλήθος εκδηλώσεων καλύπτοντας κάθε μορφή τέχνης, με αποτέλεσμα το νησί να ζει μόνιμα σε εορταστικούς ρυθμούς!

Στόχος του Poros Arts Festival είναι να προβάλει τους ντόπιους καλλιτέχνες με τη βοήθεια γνωστών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να μυήσει τις νεότερες γενιές στην τέχνη και τον πολιτισμό αναδεικνύοντας φυσικά και το ίδιο το νησί.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους (πλατείες, ανοιχτό θέατρο Συγγρού κλπ.) και σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του τοπίου του Πόρου. Έτσι ο Δήμος Πόρου σε συνεργασία με το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, Καθετή, και εθελοντές δημότες έχουν ετοιμάσει για τον μήνα Αύγουστο μαθήματα λάτιν και ζούμπα, παραδοσιακούς χορούς με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροιζηνίας “Οι Φίλοι της Παράδοσης” και μια παρουσίαση Ποριώτικου βιβλίου για την περίοδο 2020-2023 στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα ένα δρώμενο κλασικής μουσικής στον μαγευτικό βράχο του Πύργου του Ρολογιού, το “Ρεσιτάλ πιάνου για τη Βαλέρια” και τη συναυλία “Μουσικές του κόσμου” στην παραλία Ασκελίου, ενώ από τις 3 Σεπτεμβρίου και για 10 μέρες θα είναι ανοιχτή στο κοινό η έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών “Μεταμορφώσεις” με τη συμμετοχή εικαστικών από τον χώρο της ζωγραφικής, της κεραμικής και της φωτογραφίας.

 

Κουντουριώτεια 2023 – Ύδρα

 

Τα Κουντουριώτεια είναι μια μεγάλη γιορτή που λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στην Ύδρα προς τιμήν του Πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίου Ναύαρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Για το 2023, οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης” ξεκινούν στις 21 Ιουνίου, συνεχίζονται ενεργά για όλο τον Ιούλιο και κορυφώνονται γύρω στα τέλη Αυγούστου.

Το πρόγραμμα του ιστορικού συλλόγου για τον κατεξοχήν μήνα διακοπών Αύγουστο λοιπόν συνεχίζεται με τη μουσική εκδήλωση “Πανσέληνος μ’ Ένα Βιολί και Δύο Κιθάρες” στο Ανοιχτό Θέατρο Μούδρου την 1η του μήνα. Μία μέρα μετά ξεκινά στο ίδιο μέρος 3ήμερο τουρνουά σκάκι. Η Γιορτή Μελιού στις 6 Αυγούστου στο λιμάνι του Μούδρου, συνοδεύεται από ορχήστρα και χορευτικές παραστάσεις. Δύο μέρες αργότερα (8 Αυγούστου) πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου της Βαρβάρας Βαγιάκου-Βλαχοπούλου με τίτλο “Ανθοφορία Στιγμών”. Η Γιορτή Σαρδέλας στις 12 του μηνός στο λιμάνι του Μούδρου περιλαμβάνει τη συμμετοχή ορχήστρας. Από τις 13 έως τις 20 Αυγούστου, οι φίλοι της φωτογραφίας που βρίσκονται στην Ύδρα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Λήμνου. Τέλος, στις 20 του μηνός πραγματοποιείται Γιορτή Πίτας στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Μούνδρου, ενώ ακολουθεί ρεμπέτικη βραδιά.

Ετικέτες: Φεστιβάλ Ύδρα, Φεστιβάλ Πόρος, Καλοκαίρι 2023