ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ | One Day Cruise

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

Ενώ κάποιοι άνθρωποι πέφτουν σε μελαγχολία με το που συνταξιοδοτούνται, άλλοι βλέπουν αυτήν την καινούργια περίοδο της ζωής που ανοίγεται μπροστά τους σαν ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο και να ασχοληθούν με όσα δεν προλάβαιναν μέχρι τότε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο τουρισμός που απευθύνεται στην τρίτη ηλικία να αποτελεί βασικό κομμάτι της συνολικής τουριστικής δραστηριότητας. Παρόλο που αυτό αρχίζει να αλλάζει σταδιακά, δεν είναι περίεργο που έχουμε συνδυάσει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με τις κρουαζιέρες, ακόμα και με τις μονοήμερες; Ας δούμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό. 

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο

 Κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι που έχουν βγει στη σύνταξη έχουν μπροστά τους όλο τον χρόνο για να ταξιδέψουν όποτε θέλουν για όσο θέλουν. Δεν έχουν περιορισμούς από την εργασία τους ούτε χρειάζεται να πάρουν άδεια από κανέναν για να φύγουν. Έτσι μπορούν να προγραμματίζουν κάθε χρόνο όσα ταξίδια θέλουν, αρκεί να έχουν ένα βασικό μπάτζετ και φυσικά… την υγεία τους. Μια μονοήμερη κρουαζιέρα, όπως αυτή της One Day Cruise σε Ύδρα, Πόρο και Αίγινα, είναι ιδανική για να ξεσκάσουν και να αλλάξουν παραστάσεις χωρίς μεγάλα έξοδα.

 Μια μονοήμερη κρουαζιέρα δεν είναι κουραστική

 Οι σωματικές αντοχές είναι σημαντικός παράγοντας στην τρίτη ηλικία. Ένα πολυήμερο ταξίδι μπορεί να είναι κουραστικό. Μια μονοήμερη κρουαζιέρα όμως δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις και γι’ αυτό αποτελεί καλύτερη επιλογή.

 Είναι άνετο το ταξίδι με το κρουαζιερόπλοιο

 Όταν πάει κανείς κρουαζιέρα απλώς ανεβαίνει στο πλοίο. Δε χρειάζεται να πάρει κάποιο άλλο μέσο ούτε να ταλαιπωρηθεί με ουρές και καθυστερήσεις. Η ευκολία είναι βασική για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που διψά για ταξίδια και νέες εμπειρίες, αλλά θέλει συνάμα να αποφύγει την ταλαιπωρία.

 Οι ηλικιωμένοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν φίλους

 Η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι τρίτης ηλικίας αποσύρονται από την κοινωνική ζωή όταν γερνούν. Μια μονοήμερη κρουαζιέρα αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για έξτρα κοινωνικοποίηση και γιατί όχι, τη γνωριμία με ανθρώπους ίδιας ηλικίας και κοινών ενδιαφερόντων.

 Δε χρειάζεται να σχεδιάσουν το ταξίδι τους

 Δεν έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι τη δυνατότητα, τη διάθεση ή το κουράγιο να σχεδιάσουν ένα ταξίδι από την αρχή ως το τέλος, να κλείσουν εισιτήρια, ξενοδοχεία, μεταφορικά μέσα και όσα απαιτεί μια πολυήμερη απόδραση. Αντίθετα, σε μια μονοήμερη κρουαζιέρα, όπως αυτή της One Day Cruise, τα βρίσκει κανείς όλα έτοιμα, ακόμα και τα γεύματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρίσκεται εγκαίρως στο σημείο της αναχώρησης.

Ετικέτες: μονομερη κρουαζιέρα, Μονοήμερη