Αίγινα

Ιστορία του νησιού

 • Κατά τον 12ο αιώνα, η Αίγινα αποτελούσε το βασικό σημείο των πειρατών, ιδιαίτερα για τις επιθέσεις τους στην Αθήνα.
 • Η ποιότητα του παγκοσμίως γνωστού φυστικιού, είναι αποτέλεσμα των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών του νησιού (ξηρασία) καθώς επίσης και των ηφαιστειακών στοιχείων του εδάφους
 • Η Αίγινα ήταν ουσιαστικά η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και όχι το Ναύπλιο όπως πολλοί πιστεύουν. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.
 • Ο Ναός της Αφαίας ήταν το πρότυπο που είχαν στο μυαλό τους οι αρχιτέκτονες του Παρθενώνα ( Ίκτινος και Καλλικράτης ) όταν τον σχεδίαζαν.
 • Ένα από τα πιο διάσημα Ελληνικά μυστήρια αναφέρεται στο τέλειο τρίγωνο που σχηματιζόταν από το Ναό της Αφαίας, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη.

Αίγινα

Το μεγαλύτερο από τα νησιά του Σαρωνικού, η Αίγινα έχει ξεχωρίσει για τα πολλά και διαφορετικά πράγματα που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της.

Η πλούσια ιστορία της και τα αρχαιολογικά της αξιοθέατα μπορούν εύκολα να εντυπωσιάσουν τους πάντες! Μικρούς και μεγάλους!

Μαζί με τις φυστικιές, τους ελαιώνες, τα δεκάδες ψαροχώρια και τις «χρυσαφένιες» παραλίες, γίνεται ένας από τους πιο πολυαγαπημένους προορισμούς ανάμεσα στα ελληνικά νησιά!

Θάλασσα, ήλιος & διασκέδαση
τρία ελληνικά νησιά σε μια μέρα!

Λεωφορεία στη Αίγινα

Η Υδραική, με τεράστια εμπειρία στον τομέα της Μονοήμερης Κρουαζιέρας στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα , Πόρο και Αίγινα), τώρα επεκτείνει τη δραστηριότητα της και στον τομέα των μεταφορών, με 3 πολυτελή λεωφορεία για εκδρομές στην Αίγινα καθώς και ένα πολυτελές ταχύπλοο με χωρητικότητα 39 ατόμων. Μπορούμε να σας παρέχουμε συνοδό – ξεναγό, εάν το επιθυμείτε, καθώς επίσης και ποτό καλωσορίσματος κατά την άφιξή σας στην Αίγινα.

  Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

  01
  Αίγινα
  02
  Άμαξα
  03
  Το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο λιμάνι
  10
  Ο ναός της Αφαίας
  20
  Ο ναός της Αφαίας
  21
  Ο ναός της Αφαίας
  23
  Ο ναός της Αφαίας
  30
  Ο ναός της Αφαίας
  40
  Ο ναός της Αφαίας
  50
  Ο ναός της Αφαίας
  60
  Το μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου
  61
  Το μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου
  70
  Τα λεωφορεία μας στην Αίγινα
  71
  Τα λεωφορεία μας στην Αίγινα