Κοντινοί προορισμοί με αφετηρία την Αθήνα

Κοντινοί προορισμοί με αφετηρία την Αθήνα | One Day Cruise

Η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό ορμητήριο για μονοήμερες εκδρομές που σας φέρνουν πιο κοντά στη φύση, σε μνημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αλλά και ιστορικές τοποθεσίες. Υπάρχουν πολύ όμορφοι κοντινοί προορισμοί με αφετηρία την Αθήνα που μπορεί να επιλέξει κάποιος για να ταξιδέψει κάποιος.

Τα νησιά του Σαρωνικού

Αρκεί μία μέρα για να βιώσεις τη μαγεία του απέραντου γαλάζιου και να γνωρίσεις τον Πόρο, την Ύδρα και την Αίγινα. Επιλέγοντας μια μονοήμερη κρουαζιέρα τόσο κοντά στην Αθήνα, έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς και τα τρία αυτά νησιά, να περπατήσεις τα στενά δρομάκια, να κάνεις βουτιές σε πεντακάθαρα νερά, να γευτείς τοπικές νοστιμιές και να γνωρίσεις τη μακραίωνη ιστορία τους.

Παρνασσός – Αράχωβα– Δελφοί

Οι Δελφοί χαρακτηρισμένοι ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο όλο τον χρόνο. Τα αξιοθέατα τους είναι αναρίθμητα, με τα σημαντικότερα από αυτά -αρχαιολογικού ενδιαφέροντος-  να είναι ο Ναός του Απόλλωνα, το  Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών, ο Θησαυρός των Αθηναίων, η Ιερά Οδός, η Κασταλία Πηγή, ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας.

Οι Δελφοί αποτελούν αυτόνομο προορισμό και για πεζοπόρους, καθώς είναι γνωστοί για το αρχαίο μονοπάτι των προσκυνητών από την Κίρρα στους Δελφούς, που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Εδώ, μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με μία βόλτα στην Αράχωβα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα. Τους χειμερινούς μήνες, ο χιονισμένος Παρνασσός ενδείκνυται για ski και snowboard.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί ακόμα έναν αγαπημένο κοντινό προορισμό με αφετηρία την Αθήνα, τόσο των Eλλήνων όσο και των ξένων ταξιδιωτών και είναι ιδανικό για μονοήμερες αποδράσεις. Θα απολαύσετε καφέ, παγωτό και μεζεδάκια στην Πλατεία Συντάγματος – το Κέντρο της Παλιάς Πόλης, όπου θα βρείτε πολλά όμορφα μαγαζάκια, ενώ έχετε πολλές επιλογές για εξερεύνηση, περπάτημα και ποδηλατάδα: Ακροναυπλία, Μπούρτζι, Παλαμήδι και Αβανιτιά.

Νεμέα

Η ιστορική Νεμέα δεν έχει να επιδείξει αρχαιολογικά ευρήματα αλλά κι έναν αμπελώνα με μεγάλη αξία. Αν, λοιπόν, θέλετε να συνδυάσετε μαθήματα ιστορίας και οινοτουρισμό, δεν έχετε παρά να πάρετε τον δρόμο για τη Νεμέα, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη Νύμφη, κόρη του Ασωπού ποταμού. 

Λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας, αρκετά κοντινός προορισμός με αφετηρία την Αθήνα, και αποτελεί έναν κοντινό «παράδεισο» για να επανασυνδεθείτε με τη φύση. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. 

Γνωρίστε καινούριες και ιστορικές τοποθεσίες πολύ κοντά στην Αθήνα

Κλείστε μονοήμερη κρουαζιέρα One Day Cruise σε Ύδρα-Πόρο-Αίγινα

Ετικέτες: Λίμνη Δόξα, Νεμέα, Ναύπλιο, Δελφοί, Αράχωβα, Παρνασσός, Αίγινα, Πόρος, Ύδρα