10 λόγοι για να επισκεφτείτε τα νησιά του Σαρωνικού

10 λόγοι για να επισκεφτείτε τα νησιά του Σαρωνικού

Απέραντο γαλάζιο, μέρη και αξιοθέατα με μακραίωνη ιστορία, μυστικές παραλίες και εξαιρετική κουζίνα είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να επισκεφτείτε τα νησιά του Σαρωνικού. 

Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες και Αγκίστρι αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Αργοσαρωνικού. Είναι νησιά που προσεγγίζονται εύκολα και γρήγορα και ενδείκνυνται ακόμα και για μονοήμερες εξορμήσεις. Και αν ακόμα το σκέφτεστε, παρακάτω ακολουθούν 10 λόγοι για να επισκεφτείτε τα νησιά του Σαρωνικού.

1. Η μεταφορά προς τα νησιά γίνεται καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά.
2. Δεν απαιτείται να έχετε μεταφορικό μέσο, καθώς μπορείτε να μεταφερθείτε σε παραλίες με καραβάκια, ποδήλατα ή και με τα πόδια.
3. Θα απολαύσετε καταπράσινα και καθαρά νερά.
4. Θα δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές και θα προμηθευτείτε προϊόντα από μικρούς παραγωγούς για το σπίτι.
5. Θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά από τα καΐκια.
6. Στην Ύδρα θα περιηγηθείτε εκεί που γυρίστηκαν δημοφιλείς ταινίες και θα γνωρίσετε το νησί που αγάπησε ο Leonard Cohen.
7. Στις Σπέτσες, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το cocktail σας στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», που αποτελεί κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα και που «μοιράζεται» την ομώνυμη πλατεία με το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.
8. Για τη γιορτή της «Αρμάτας», όπου ο δήμος Σπετσών τιμά κάθε χρόνο τη ναυμαχία των Σπετσών που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 και που έχει καταγραφεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821.
9. Για τη γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα που γίνεται, κάθε χρόνο, στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

10. Για το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, έναν μέρος κατάνυξης και προσευχής.

Γνωρίστε καλύτερα τα νησιά του Σαρωνικού με τη μονοήμερη κρουαζιέρα One Day Cruise

Ετικέτες: Μπουμπουλίνα, Αγκίστρι, Μονοήμερη, Σπέτσες, Αίγινα, Πόρος, Ύδρα