9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Tο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, αυτός ο ξεχωριστός μουσικός θεσμός, γεννήθηκε πριν από 9 χρόνια. Από τότε παρουσιάζει τον κορμό των σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου των μεγάλων κλασσικών συνθετών. Κάθε χρόνο προσκαλεί διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, που τους συνδέουν φιλίες και καλλιτεχνικά οράματα!

Γενικές Πληροφορίες

Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019, σημαντικοί μουσικοί θα εμφανιστούν σε μαγευτικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού. Όλοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα στο μουσικόφιλο κοινό, το οποίο αποτελείται από κατοίκους και επισκέπτες. Σημαντική παρουσία στο φεστιβάλ έχει και το βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Aμερικανοκαναδός βιολιστής Benjamin Bowman

Οι σημαντικές παρουσίες του Φεστιβάλ

Το 9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού θα υποδεχτεί για έκτη φορά τον Benjamin Bowman, ο οποίος συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 μέχρι το 2016. Σήμερα είναι εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης καθώς και εξάρχων του American Ballet Theatre. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αndrew Joyce, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η Κana Sugimurα, μουσικός με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen. Η Sini Simonen είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio. Ακόμα ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Musicat Tresanton. Τέλος, ο Julian Arp, βιολοντσελίστας με σταδιοδρομία σε όλη την Ευρώπη, πρώτο τσέλο της Ορχήστρας Δωματίου O/Modernt και καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Graz.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο δεύτερο τρίο με πιάνο του Franz Schubert D.929, το αριστουργηματικό, αλλά σπάνια παιζόμενο τρίο με πιάνο αρ.3 op. 110 του Robert Schumann, το σεξτέτο εγχόρδων op. 36 του Johannes Brahms, το κουιντέτο εγχόρδων K 593 του W.A. Mozart, το γνωστό ως «Αμερικάνικο» κουαρτέτο εγχόρδων οp.96 του Antonin Dvorak και το ντούο για βιολί και βιόλα του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Με την επιλογή των σημαντικών αυτών έργων της μουσικής φιλολογίας, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ άλλα παίζονται σπάνια, οι μουσικοί αναζητούν την επικοινωνία με ένα νέο κοινό, μέσω ξεχωριστών μουσικών ακουσμάτων επιδιώκοντας την πολιτιστική ανάταση των κοινοτήτων.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι η καλλιτεχνική έδρα του μουσικού συνόλου Leondari Ensemble. Μία ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι ο βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο βιολιστής Francis Kefford. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

 

Το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 21:00

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΕΘΑΝΩΝ

 

Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK

Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 W.A. MOZART

 

Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

 

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:00

ΓΑΛΑΤΑΣ

 

Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 ROBERT SCHUMANN

Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 FRANZ SCHUBERT

 

Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

 

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 21:00

ΠΟΡΟΣ

 

Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938) ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”,Op. 96 ANTONIN DVORAK

Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ μείζονα, Op. 36 JOHANNES BRAHMS

 

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

 

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 21:00

ΥΔΡΑ

 

Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 FRANZ SCHUBERT

Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938) ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 ANTONIN DVORAK

 

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

 

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, 21:00

ΥΔΡΑ

 

Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 W.A. MOZART

Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 ROBERT SCHUMANN

Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ ελάσσονα, Op. 36 JOHANNES BRAHMS

 

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford

Συμμετέχοντες Μουσικοί:

Βιολί: BenjaminBowman, Sini Simonen, Γιάννης Αγρανιώτης

Βιόλα: Francis Kefford, Kana Sugimura

Tσέλο:Julian Arp, Andrew Joyce

Πιάνο: Noam Greenberg

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΥΔΡΑ: 10 ευρώ (standard) – 30 ευρώ (premium)

ΠΟΡΟΣ / ΜΕΘΑΝΑ: 10 ευρώ(standard)

ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή

Παιδιά μέχρι 18 ετών: είσοδος ελεύθερη

 

Κάνετε προκράτηση των εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

Ετικέτες: Βιολοντσέλο, Τσέλο, Πιάνο, Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα, Φεστιβάλ Μουσικής, Ηφαίστειο Μεθάνων, Γαλατάς, Πόρος, Ύδρα