Σπέτσες ή Ύδρα: το αιώνιο δίλημμα

Σπέτσες ή Ύδρα: το αιώνιο δίλημμα

Όμορφη φύση, υπέροχες παραλίες και μακραίωνη ιστορία είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί των Σπετσών.  Οι Σπέτσες βρίσκονται αρκετά κοντά στην Αθήνα για να τις απολαύσεις μέσα από μία ημερήσια εκδρομή και προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες και διαφορετικά μέρη για να σας κρατήσει για περισσότερες ημέρες.

Η Ύδρα αποτελεί με τη σειρά της την ιδανική διαφυγή από την πόλη ακόμα και για μία μέρα, όμως τόσο η πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά όσο και τα υπέροχα νερά της μπορούν να σας μαγέψουν για μία ζωή.

Και τα δύο νησιά αποτελούν πόλο έλξης για τους απανταχού jet setters, επιδεικνύοντας το καθένα τα δικά του θέλγητρα. Σπέτσες ή Ύδρα, λοιπόν; Αυτό είναι το αιώνιο δίλημμα.

Γιατί να επισκεφτείτε τις Σπέτσες

Για τα γραφικά σοκάκια που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε και να θαυμάσετε τα ασπρόμαυρα μωσαϊκά βότσαλα που διακοσμούν τις αυλές των σπιτιών και εστιάζουν σε ναυτικά θέματα όπως φρεγάτες, γοργόνες, χταπόδια, φουσκωτά πανιά και άγκυρες.

Για τα περίφημα καπετανόσπιτα του νησιού, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή από το παλιό λιμάνι μέχρι την παραλία του Αγίου Νικολάου, που θα σας γοητεύσουν.

Για τα παραδοσιακά ναυπηγεία του νησιού (ταρσανάδες) στο παλιό λιμάνι, όπου οι τεχνίτες, διατηρώντας ζωντανές τις δεξιότητες ανά τους αιώνες, κατασκευάζουν και επισκευάζουν ξύλινα σκάφη.

Για το αρχοντικό που στεγάζει το μουσείο της Μπουμπουλίνας, όπου εκτίθενται πλήθος προσωπικών της αντικειμένων. Επίσης, την οικία–μουσείο του Χατζηγιάννη-Μέξη, ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπετσιώτικα αρχοντόσπιτα. Εκεί φυλάσσονται και τα οστά της ηρωικής καπετάνισσας. Σε ειδικές αίθουσες του μουσείου θα συναντήσετε επίσης ευρήματα από το αρχαίο Ναυάγιο των Ιρίων, που χρονολογούνται από το 1.200 π.Χ. (περισσότερες πληροφορίες στο https://www.discovergreece.com/el/greek-islands/spetses)

Για τα περίφημα αμυγδαλωτά του νησιού που θα βρείτε στη Ντάπια, στο λιμάνι.

Για τη γιορτή της Αρμάτας που γίνεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Γιατί να επισκεφτείτε την Ύδρα

Για τις βουτιές από την προβλήτα της Υδρονέτας και το ηλιοβασίλεμα.

Για την αύρα ενός νησιού που αγαπήθηκε από πολλούς καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής – ανάμεσα τους και ο Leonard Cohen όπου θα δείτε και το σπίτι του.

Για τις πρωτοποριακές εκθέσεις τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα παλιά σφαγεία του νησιού.

Για να περπατήστε από την πόλη προς τα Καμίνια, με θέα τη θάλασσα. Στο πανέμορφο μικρό λιμάνι των Καμινιών θα ανακαλύψετε το «Κόκκινο σπίτι», ένα σημαντικό αξιοθέατο του νησιού που χτίστηκε το 1786. Κατοικήθηκε από τον ναύαρχο Μιαούλη και σήμερα φιλοξενεί εκθέσεις. (περισσότερες πληροφορίες στο https://www.discovergreece.com/el/greek-islands/hydra).

Γνωρίστε καλύτερα τα νησιά του Σαρωνικού με τη μονοήμερη κρουαζιέρα One Day Cruise

Ετικέτες: Ύδρα, Σπέτσες, Παραλίες, Άγιος Νικόλας, Ηλιοβασίλεμα, Μουσείο Μπουμπουλίνας