Μία καλοκαιρινή έκθεση φωτογραφίας στον Πόρο

Μία καλοκαιρινή έκθεση φωτογραφίας στον Πόρο

Η γκαλερί CITRONNE συνεχίζει το καλοκαιρινού εκθεσιακό της πρόγραμμα στον Πόρο με την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη “ Αντιστάσεις και αποκλεισμοί”  σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη. Η καλοκαιρινή αυτή έκθεση φωτογραφίας με φόντο τον Πόρο, εγκαινιάζεται το Σάββατο, 27 Ιουλίου στις 8.30 μμ και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Μαίρη Χριστοφίδη

Η Μαίρη Χριστοφίδη είναι φωτογράφος με οξεία οπτική αντίληψη και διεισδυτικό βλέμμα. Συγκροτεί ένα προσωπικό φωτογραφικό “ντοκουμέντο”, εικόνες με έντονη αισθητική υπόσταση. Κινείται με ευκολία από την κλασική ασπρόμαυρη στην έγχρωμη φωτογραφία, χωρίς φόβο. Επικρατεί η αντίληψη της ειδικής αισθητικής την οποία εμπνέει ή και επιβάλλει η καθημερινότητα. Ο κόσμος καδράρεται σε φωτογραφικά καρέ. Η φωτογραφική μηχανή συλλαμβάνει και “εκτελεί” τις στιγμές. Έτσι, η φωτογράφος συγκροτεί και αναπτύσσει ένα συνεχή διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Κάποτε οι συνθέσεις της αγγίζουν την αφαίρεση. Κάποτε, με οπτικό χιούμορ, τονίζει το οξύμωρο της φωτογραφικής αποτύπωσης.Την ίδια δηλαδή την φύση της φωτογραφίας, ως απλή αντανάκλαση της πραγματικότητας και όχι ως καθεαυτή προβολή ή ερμηνεία. O επιμελητής της έκθεσης φωτογραφίας στον Πόρο, Πλάτων Ριβέλλης, γράφει στο σημείωμα της έκθεσης ότι η Μαίρη Χριστοφίδη, όπως και τόσοι καλοί φωτογράφοι, δεν εικονογραφεί μηνύματα, ούτε αφηγείται ιστορίες. Απλά επισημαίνει μικρές συμπτώσεις στο πλαίσιο της καθημερινότητας, ως σπαράγματα με τα οποία χτίζει την προσωπική της χρονική καμπύλη.

Διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας στον Πόρο

Επίσης, με αφορμή την καλοκαιρινή έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη στον Πόρο, η γκαλερί CITRONNE οργανώνει διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας. Θα φιλοξενηθεί στην Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη του Πόρου. Ο Πλάτων Ριβέλλης, σε δύο διαδοχικά τετράωρα (Παρασκευή 26.7 και Σάββατο 27.7), θα παραδώσει φωτογραφικό σεμινάριο,  με τίτλο «Άχρηστες φωτογραφίες.» Το σεμινάριο αυτό ανιχνεύει την προέλευση, τον στόχο και την προβολή μιας φωτογραφίας που ξεκινάει από την μνήμη, τρέφεται από την παρατήρηση και υπερβαίνει κάθε πιθανό μήνυμα.

 

*Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα είναι δωρεάν, αλλά όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να αποστείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Photo Credits: Μαίρη Χριστοφίδη

Γνωρίστε καλύτερα τον Πόρο και τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού με τη μονοήμερη κρουαζιέρα One Day Cruise

Ετικέτες: Χατζοπούλειος Βιβλιοθήκη, Σεμινάριο Φωτογραφίας, Μαίρης Χριστοφίδη, CITRONNE, Πόρος