Οδηγός για βουτιές στον Σαρωνικό

Οδηγός για βουτιές στον Σαρωνικό | One Day Cruise | Υδραϊκή Cruises

Με τον οδηγό της One Day Cruise και της Υδραϊκής για βουτιές στο Σαρωνικό, ετοιμαστείτε για κολύμπι σε πεντακάθαρα νερά και υπέροχα τοπία.

Στην Ύδρα

Οι παραλίες Σπηλιά,Υδρονέτα και Αυλάκι προσεγγίζονται με τα πόδια, αφού βρίσκονται  μόλις λίγα λεπτά έξω από το λιμάνι της Ύδρας. Αν σας ενδιαφέρουν μεγαλύτερες βόλτες, μπορείτε να προσεγγίσετε τις όμορφες παραλίες του νησιού με θαλάσσιο ταξί, καΐκια ή τουριστικά σκάφη. Αξίζει να βουτήξετε στο Μικρό Καμίνι, τον Βλυχό, τον Μώλο και την ερημική παραλία που βρίσκεται στον Άγιο Κυπριανό.

Στο Αγκίστρι

Μεγαλοχώρι, Σκάλα, Μάριζα είναι μερικές από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες στο Αγκίστρι που αξίζει να κολυμπήσετε. Μία από τις ωραίοτερες παραλίες του νησιού όμως είναι Δραγωνέρα, όπου γύρω της εκτείνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ενώ η αρμονία πεύκου-θάλασσας σας προσφέρει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Η παραλία είναι με βότσαλο και έχει ξαπλώστρες. Διαθέτει επίσης και μία καντίνα στην οποία θα βρείτε από καφέ μέχρι σουβλάκια! Ανακαλύψτε τους μικροί κόλπους τους οποίους μπορείτε να τους μετατρέψετε σε “ιδιωτικούς”, περνώντας ολόκληρη τη μέρα στην “ατομική σας παραλία”.

Στον Πόρο

Ο Πόρος, παρά τη μικρή του έκταση, διαθέτει πολλές παραλίες, που σχεδόν όλες βρίσκονται κατά μήκος της νότιας, κατάφυτης ακτογραμμής του νησιού. Μετά το γεφυράκι της Διώρυγας, αριστερά και προς τα δυτικά ο παραλιακός δρόμος περνά από την Πέρλια και συναντά διαδοχικά τέσσερις παραλίες. Το Μικρό Νεώριο, το Μεγάλο Νεώριο, το Λιμανάκι της Αγάπης και το Ρωσσικό Ναύσταθμο, πολύ όμορφες παραλίες στις οποίες τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, στον όρμο του Πόρου. Μετά το γεφυράκι της Διώρυγας, ο παραλιακός δρόμος συνεχίζει προς τα ανατολικά και συναντά διαδοχικά το Ασκέλι και το Μοναστήρι. Και οι δύο πολύ γραφικές και πεντακάθαρες παραλίες, που βλέπουν στο ανοικτό πέλαγος. Λίγο μετά το Ναό του Ποσειδώνα μία μικρή διακλάδωση στα δεξιά του δρόμου μας οδηγεί σε ένα κλειστό μικρό, γραφικό όρμο όπου θα βρείτε την παραλία της Βαγιωνιάς.

Στην Αίγινα

Οι παραλίες στην Αίγινα αποτελούν μικρά μυστικά που οι περισσότεροι δεν θέλουν να μοιραστούν. Must επίσκεψη είναι στην παραλία Σαρπά, στη Βάγια και το Κλήμα (θεωρείται μία από τις πιο όμορφες του νησιού). Στη λίστα σας πρέπει να μπουν επίσης η παραλία Τούρλος – ερημική και με ιστορία – καθώς επίσης και το Νησί της Μονής που χαρακτηρίζεται ως «επίγειος παράδεισος». Τέλος, στην Αγία Μαρίνα θα κάνετε βουτιά σε τιρκουάζ νερά και θα απολαύσετε τον ήλιο του καλοκαιριού.

Ετικέτες: Αγκίστρι, Παραλίες, Σαρωνικός, Αίγινα, Πόρος, Ύδρα