Μια μέρα για την απόλυτη εκδρομή στην Αθήνα

Μια μέρα για την απόλυτη εκδρομή στην Αθήνα

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να διοργανώσετε την απόλυτη εκδρομή στην Αθήνα;

Μία μέρα στην Αθήνα αρκεί για να κάνετε ένα «ταξίδι» 6 χιλιάδων ετών. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει να επιδείξει ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, στη σύγχρονη εποχή, η Αθήνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις σε επίπεδο διασκέδασης, φαγητού και shopping.

Ταξίδι στο χρόνο

Ξεκινήστε τη διαδρομή σας από το ναό του Ολυμπίου Διός, με προορισμό την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου. Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές. Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης ή ανάβαση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εναλλακτικά μία βόλτα στον Άρειο Πάγο – το αρχαιότερο δικαστήριο του κόσμου, περίπατο στην Πνύκα και στάση στην Αρχαία Αγορά.

Η γειτονιά της Πλάκας, που κατοικείται αδιάκοπα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αποτελεί την «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Κάντε μια βόλτα μέσα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια, ανάμεσα στα σπίτια και τις επαύλεις από την εποχή της Τουρκοκρατίας και της Νεοκλασσικής περιόδου (19ος αι.). Θα έχετε την αίσθηση ότι ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο. Εδώ θα συναντήσετε μια σειρά από αρχαία μνημεία, όπως το μνημείο του Λυσικράτη χτισμένο από γενναιόδωρη δωρεά του ίδιου, όταν το 334 π.Χ. νίκησε ως χορηγός σε θεατρικούς αγώνες. Ακολουθούν η Ρωμαϊκή αγορά, ο φημισμένος Πύργος των Ανέμων ή των Αέρηδων (1ος αι. π.Χ.) και η Βιβλιοθήκη του Αδριανού (132 μ.Χ.). Πιο συγκεκριμένα, στην αυλή της Βιβλιοθήκης του Αδριανού ανεγέρθηκε μια παλαιοχριστιανική εκκλησία, που αργότερα καταστράφηκε, και στη θέση της χτίστηκαν μια τρίκλιτη (7ος αι.) και μια μονόκλιτη βασιλική (1ος αι.). Και οι δύο εκκλησίες θεωρούνται αληθινά αριστουργήματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Επίσης εδώ θα δείτε και δείγματα από την αρχιτεκτονική της Οθωμανικής περιόδου όπως το Φετιχιέ τζαμί, το τζαμί Τζισταράκη, το Λουτρό των Αέρηδων, το Μουσουλμανικό Διδασκαλείο κ.α.

Πηγή

Η σύγχρονη πλευρά της πόλης

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας δημόσιος χώρος, με ελεύθερη πρόσβαση και διαπλαστική συμμετοχή του κοινού σε ένα πλήθος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δράσεων. Πρακτικά το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη σύγχρονη ματιά στην πόλη. Περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επίσης στις ανοιχτές εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα, καλύπτοντας μια έκταση 210 στρεμμάτων.

Το ΚΠΙΣΝ γίνεται ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε βόλτα στο πράσινο, μία μοναδική θέα στην Αθήνα, περίπατο δίπλα στο κανάλι αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων που προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. www.snfcc.org

Μία εκδρομή στα νησιά του Σαρωνικού

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τον αστικό ιστό, η Αθήνα ευτυχώς δίνει αρκετές νησιωτικές επιλογές, μία ανάσα από το κέντρο της. Επισκεφθείτε τα καλύτερα νησιά του Σαρωνικού με μία μονοήμερη εκδρομή σε Αίγινα - Πόρο - Ύδρα. Κλείστε σήμερα θέση με την One Day Cruise.

 

Ετικέτες: Αθήνα, Εκδρομή, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ