Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα, μια γιορτή που δεν πρέπει να χάσεις!

Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα, μια γιορτή που δεν πρέπει να χάσεις!

Η Αίγινα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φιστίκι, το οποίο είναι ΠΟΠ από το 1997 και χαρακτηρίζεται διεθνώς ως το καλύτερο που υπάρχει.  Για 11η χρονιά το νησί ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Aegina Fistiki Fest. Το φεστιβάλ φιστικιού στην Αίγινα αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή  του νησιού για έναν καρπό που έχει συνδυαστεί όσο τίποτα άλλο με την Αίγινα.

Πληροφορίες

Η καρδιά του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει να χτυπά δυνατά από την Πέμπτη 12 ως την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019 στην παραλία της Αίγινας, που θα είναι και φέτος κατάμεστη από εκθέτες κατά μήκος της προβλήτας.

Τα καθιερωμένα πλέον περίπτερα θα τιμούν το αιγινήτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις παραδοσιακές λιχουδιές καθώς και πολλά ακόμα προϊόντα που παράγονται από τους εμπόρους και κατοίκους του νησιού, όπως αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, κεντήματα, εδέσματα κ.α.

Η ιστορία του φιστικιού στην Αίγινα

Η φιστικιά καλλιεργείται στην Αίγινα από το 1860 και από εδώ εξαπλώθηκε αρχικά στην Αττική και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε όλη την Αίγινα έχει επικρατήσει η ομώνυμη ποικιλία "Αιγίνης" ή κοιλαράτη, η οποία θεωρείται αρκετά παραγωγική με καρπούς πολύ καλής ποιότητας που υπερτερούν των ξενικών ποικιλιών.

Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες του νησιού αλλά και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στο αιγινίτικο φιστίκι την εξαιρετική του γεύση, το άρωμά του και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα φιστίκια, ώστε δίκαια να χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο φιστίκι διεθνώς. Πηγή

 

Γνωρίστε τα αξιοθέατα του Σαρωνικού με μια επίσκεψη σε Ύδρα-Πόρο-Αίγινα με τη μονοήμερη κρουαζιέρα One Day Cruise

Ετικέτες: Αίγινα, Aegina Fistiki Fest, Φεστιβάλ Φιστικιού