Ύδρα – Προορισμός χωρίς «κίνηση» | One Day Cruise

Ύδρα – Προορισμός χωρίς «κίνηση»

Ένα από τα ελάχιστα ελληνικά νησιά όπου δε θα χρειαστεί να πάρετε αυτοκίνητο, μηχανή ή μηχανάκι μαζί σας. Γιατί απλά... απαγορεύεται! Η Ύδρα είναι ο απόλυτος προορισμός χωρίς κίνηση!

Με το που θα φτάσετε στο πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, μια αίσθηση ελευθερίας και ηρεμίας θα σας κατακλύσει. Όλων των ειδών τα μηχανοκίνητα τροχοφόρα απαγορεύονται! Και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, που η κίνηση είναι έτσι κι αλλιώς αυξημένη.

Την αποκλειστικότητα σε όλων των ειδών τις μεταφορές έχουν τα γαϊδουράκια, που είναι πάνω από χίλια, τα μουλάρια και τα άλογα. Τα θαλάσσια ταξί και τα καΐκια θα σας μεταφέρουν στις πιο μακρινές παραλίες της Ύδρας που θα θελήσετε να επισκεφθείτε. Για τις πιο κοντινές μπορείτε να πάτε με τα πόδια. Εξάλλου δεν απέχουν παρά λίγα μόλις λεπτά από το λιμάνι.

Εκδρομές στην Ύδρα χωρίς αυτοκίνητο

Είναι το ιδανικό νησί για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Γραφικά καλντερίμια και ενδιαφέροντα μονοπάτια για εξερεύνηση από έμπειρους περιπατητές έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αυτό γιατί πάνω από 80 χιλιόμετρα μονοπατιών βρίσκονται απλωμένα σε ένα νησί που η έκτασή του δεν υπερβαίνει τα 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ακόμα και οι οργανωμένες εκδρομές μέσα στο νησί γίνονται με άλογα και γαϊδουράκια. Παρόλο που ακούγεται περίεργο και χρονοβόρο σαν ιδέα, όλα λειτουργούν τέλεια. Οι 3000 μόνιμοι κάτοικοι της Ύδρας εξυπηρετούνται τέλεια με τα συμπαθέστατα ζωάκια, ενώ για τις δουλειές τους και τις μεταφορές χρησιμοποιούν καροτσάκια ή απλώς... τα χέρια τους.

Η ζωή χωρίς αυτοκίνητο στην Ύδρα

Μέσα στο λιμάνι του νησιού το σίγουρο είναι ότι κανενός είδους όχημα δεν είναι απαραίτητο. Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, υπηρεσίες, εστιατόρια, μαγαζιά με σουβενίρ και άλλα είδη, καφετέριες και μπαράκια) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Έτσι, το βέβαιο είναι ότι όσο και να αποφασίσετε να μείνετε στην Ύδρα, η απουσία οχημάτων δε θα σας ενοχλήσει καθόλου.

Ετικέτες: γαϊδουράκια, οχήματα, Παραλίες, Αργοσαρωνικός, Σαρωνικός, Ύδρα