διακοπές χωρίς αυτοκίνητο | One Day Cruise

3 ελληνικά νησιά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

Λόγω αυξημένων υποχρεώσεων μπορεί να περάσατε όλο σας το καλοκαίρι στην Αθήνα. Η άδεια του Σεπτεμβρίου σας βρίσκει κουρασμένους. Θέλετε να απομονωθείτε από όλους και απ’ όλα και να χαλαρώσετε μακριά από την πολύβουη πόλη. Ιδανικά, θέλετε να βρείτε ένα μέρος όπου ο χρόνος σταματά. Σας προτείνουμε 3 ελληνικά νησιά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

Αντίπαρος

Το αγαπημένο κυκλαδίτικο νησί έχει μετατραπεί σε δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το επισκεφθείτε. Η Αντίπαρος θεωρείται χαλαρό νησί, χωρίς όμως να στερείται νυχτερινής ζωής. Οι αποστάσεις είναι κοντινές και μπορείτε εύκολα να κινηθείτε με τα μέσα προς τις περισσότερες παραλίες της. Βρίσκεται απέναντι από την Πάρο, από την οποία θα περάσετε με καραβάκι.

Η Χώρα του νησιού βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πούντα της Πάρου, στα βορειοδυτικά. Μπορείτε να μείνετε στο κέντρο ή στο κάμπινγκ του νησιού και από εκεί να ξεκινάτε προς τις παραλίες. Η Ψαραλυκή, η Φανερωμένη, το Φανάρι, ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Σωρός, ο Άγιος Σώστης, ο Αγιος Γεώργιος είναι κάποια από τα ονόματα που πρέπει να συγκρατήσετε. Το Σιφνέικο μάλιστα, απέχει μόλις 500 μέτρα από την πλατεία της Χώρας και φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά του. Κάποιες  παραλίες είναι οργανωμένες και κάποιες όχι, αλλά οι περισσότερες είναι προσβάσιμες μέσω λεωφορείου. Μην παραλείψετε να κάνετε το γύρο του νησιού με καραβάκι, να δείτε το Ενετικό Κάστρο και το Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη.  

Κουφονήσια

Την τελευταία δεκαετία τα Κουφονήσια έχουν μπει στο top10 των καλοκαιρινών κυκλαδίτικων προορισμών. Το καλό με τα Κουφονήσια είναι ότι δε χρειάζεται να έχετε μεταφορικό μέσο μιας και όλα είναι κυριολεκτικά δίπλα σας. Στις μαγευτικές παραλίες του αναλαμβάνουν να σας μεταφέρουν καΐκια και λεωφορεία της γραμμής.

Το Πάνω Κουφονήσι είναι το κεντρικό νησί, το οποίο κατοικείται και διαθέτει καταλύμματα. Δύσκολα θα βρείτε παραλία χωρίς γαλαζοπράσινα νερά. Επισκεφθείτε την Άμμο που είναι και η κοντινότερη στο χωριό του νησιού, τον Χοντρό Κάβο, την Χαροκόπου, τον Φανό, την Ιταλίδα και το Πορί, στο οποίο όταν βρεθείτε, μην παραλείψετε να δείτε τη σπηλιά του Ξυλομπάτη, την Πισίνα και το «Μάτι του Διαβόλου».

Το Κάτω Κουφονήσι είναι ο ορισμός της χαλάρωσης. Το νησί είναι μικροσκοπικό, ακατοίκητο και μπορείτε να κάνετε και γυμνισμό. Θα μεταβείτε με καΐκι από το Πάνω Κουφονήσι.

Ύδρα

Το πλεονέκτημα της ‘Υδρας είναι ότι βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και είναι ένας προορισμός όπου κανείς δε χρησιμοποιεί αυτοκίνητο. Η κοσμοπολίτικη Ύδρα θα σας αποζημιώσει με την ομορφιά και την αρχοντιά της. Οι μετακινήσεις στο νησί γίνονται με γαϊδουράκια, καρότσια και θαλάσσια ταξί. Η πόλη του νησιού είναι απλωμένη σε δύο βραχώδεις λόφους. Θα περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της και θα κάνετε το μπάνιο σας στη Σπηλιά, στην Υδρονέτα, στο Μανδράκι, στον Άγιο Νικόλαο, στον Βλυχό.

Για τους αθλητικούς τύπους, η πεζοπορία και η ανάβαση στις υψηλότερες εκκλησίες του νησιού μπορούν να  τους κρατήσουν απασχολημένους ολόκληρη μέρα. Το νησί είναι έτσι κι αλλιώς βραχώδες, οπότε αναβάσεις και καταβάσεις θα είναι μέσα στο ημερήσιο πρόγραμμα. Μην παραλείψετε να δείτε τα αξιοθέατα της Ύδρας. Η Ύδρα έχει πλούσια ναυτική παράδοση, πολλά μουσεία και αρχοντικά θρυλικών αγωνιστών της Ελληνικής Ιστορίας. 

Ετικέτες: Ύδρα, αυτοκίνητα, διακοπές, Αντίπαρος, Κουφονήσια