Από βουνό και θάλασσα με αγάπη | One Day Cruise

Από βουνό και θάλασσα με αγάπη!

Η θάλασσα και τα βουνά του Αργοσαρωνικού είναι τα ιδανικά σημεία για στιγμές χαλάρωσης. Αλλά και για πιο ιδιωτικές στιγμές παρέα με τους εκλεκτούς της καρδιάς σας. Στα νησιά του Αργοσαρωνικού μπορείτε αναμφισβήτητα να ζήσετε τον έρωτά σας. Υπάρχουν μάλιστα δύο σημεία που το επιβεβαιώνουν αυτό με την ονομασία τους υμνώντας την αγάπη και τον έρωτα. Από βουνό και θάλασσα με αγάπη λοιπόν!

Όρος Έρως - Ύδρα

Το πιο ρομαντικό βουνό της Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Ύδρας. Καλεί τους ερωτευμένους τουρίστες και μη να απολαύσουν την πανέμορφη θέα του αγκαλιά με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και έχει υψόμετρο περίπου 600 μέτρα. Είναι γνωστό ως το πιο ερωτικό βουνό της χώρας. Η θέα από ψηλά σας επιτρέπει να έχετε πανοραμική άποψη του νησιού αφήνοντας το μάτι να ταξιδέψει μέχρι το Μυρτώο Πέλαγος.

Η πεζοπορία για να φτάσει κανείς εκεί είναι μια καλή ευκαιρία για μια επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου και στη Μονή του Προφήτη Ηλία.

Bonus πληροφορία: εκεί είχε μείνει φυλακισμένος για κάποιο διάστημα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Λιμανάκι της Αγάπης - Πόρος

Πρόκειται για έναν καταπράσινο όρμο στα δυτικά του νησιού. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα γαλαζοπράσινα νερά του που παίρνουν το χρώμα τους από τα πεύκα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Είναι μια μικρή, ήσυχη οργανωμένη παραλία με άμμο. Με λίγες μόνο ξαπλώστρες και ομπρέλες και μία καντίνα που προσφέρει μικρά σνακ.

Το Λιμανάκι της Αγάπης βρίσκεται 200 περίπου μέτρα από το Νεώριο όπου υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, λεωφορείο της γραμμής ή ταξί από την πόλη του Πόρου ή με καΐκι από το Νεώριο. Μπορείτε φυσικά να πάτε και με τα πόδια μέσα σε 35-45 λεπτά.

Είναι μια ειδυλλιακή παραλία, ιδανική για ζευγάρια και οικογένειες και πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο ρομαντικό σημείο του νησιού χάρη στη χαλαρωτική του ατμόσφαιρα. Αξίζει να το επισκεφθείτε έστω μία φορά αν βρεθείτε στον Πόρο και να απολαύσετε την ηρεμία που προσφέρει.

Ετικέτες: Ύδρα, Πόρος, οργανωμένη παραλία