Ελληνικά εδέσματα δίπλα στη θάλασσα | One Day Cruise

Ελληνικά εδέσματα δίπλα στη θάλασσα

Η ελληνική κουζίνα διαθέτει πλήθος επιλογών και γεύσεων. Τα ελληνικά εδέσματα αποτελούν μια πανδαισία επιλογών δίχος τέλος! Αθάνατες ελληνικές γεύσεις συνδυασμένες με θάλασσα, τραπεζάκια πάνω στο κύμα, ήλιο και καλή παρέα.

Καλαμαράκια

Ένα πιάτο καλαμαράκια δύσκολα λείπει από τα καλοκαιρινά γεύματα Ελλήνων και ξένων τουριστών. Τα τραγανά τηγανητά καλαμαράκια είναι μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Αποτελεί έναν έξοχο μεζέ στον οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Συνδυάζονται με όλα, αλλά ο καλύτερος παρτενέρ τους είναι ένα καραφάκι ούζο δίπλα στη θάλασσα.

Χταποδάκι

Άλλο ένα έδεσμα της ελληνικής καλοκαιρινής κουζίνας που μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Ξιδάτο, κρασάτο, στα κάρβουνα, με κοφτό μακαρονάκι, και σε ένα σωρό άλλες εκδοχές. Όπου κι αν βρεθεί, το χταπόδι χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του δε λείπει κι αυτό από κανένα τραπέζι.

Ούζο

Ό,τι είναι το κρασί για τους Γάλλους, το τσάι για τους Άγγλους και η βότκα για τους Ρώσους είναι το ούζο για τους Έλληνες! Παγωμένο ή στο ποτήρι με 1-2 παγάκια, το ούζο είναι το κατάλληλο συνοδευτικό του μεσημεριανού μεζέ κάτω από τον καυτό ήλιο. Ούζο μπορεί κανείς να βρει παντού στην Ελλάδα, καθώς η παραγωγή του περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία με εξαγωγές σε πολλές χώρες του κόσμου.

Φιστίκια Αιγίνης

Το διάσημο φιστίκι της Αίγινας εκτός από προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, αποτελεί και μια θαυμάσια υπερτροφή. Η καλλιέργειά του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’40 στην Αίγινα. Η ιδιαιτερότητα του κλίματος και του εδάφους της Αίγινας προσδίδουν στον καρπό μοναδικό άρωμα και γεύση. Το φιστίκι είναι τόσο αγαπητό στο νησί που κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιείται το πολυαναμενόμενο Φεστιβάλ Φιστικιού με πλούσιο πρόγραμμα και εκδηλώσεις. Αν δε σας αρέσει ωμό ως συνοδευτικό του ποτού σας, μπορείτε να το απολαύσετε μέσα σε πρωτότυπες, μοντέρνες συνταγές και γλυκά ή σαν λικέρ και γλυκό του κουταλιού.

Το καλύτερο από όλα όμως, είναι ότι επιλέγοντας μια κρουαζιέρα της One Day Cruise θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εν πλω τα δημοφιλέστερα ελληνικά εδέσματα και να κάνετε μια στάση στην πατρίδα του φιστικιού, ωστέ να πάρετε τις προμήθειές σας.

Ετικέτες: Ελληνική κουζίνα, Ούζο, μεζέ, φυστίκι αιγίνης