Πρώτη φορά στην Αθήνα – 5+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε | One Day Cruise

Πρώτη φορά στην Αθήνα – 5+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να κάνει όποιος βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Επίσκεψη στο Σούνιο

Το Σούνιο απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Σίγουρα είναι μια από τις τοποθεσίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς. Ειδικά αν βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για μπάνιο, συνδυάζοντάς το με την σπουδαία ιστορία του. Εκεί θα βρείτε τον Ναό του Ποσειδώνα που δεσπόζει με θέα την απέραντη θάλασσα του Σαρωνικού. Υπολογίστε ότι στο Σούνιο θα περάσετε όλη την ημέρα σας λόγω απόστασης. Θα σας αποζημιώσει όμως! Διότι πέρα από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον και το μπάνιο στη θάλασσα στις κοντινές παραλίες, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να γευματίσετε πριν επιστρέψετε στη βάση σας.

Ακρόπολη και Παρθενώνας

Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης είναι σημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, οπότε έστω και μια γρήγορη επίσκεψη επιβάλλεται. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης, ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των μουσείων και των εκθεμάτων. Εκτός από την ξενάγηση, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να γευματίσετε στο εστιατόριο, να επισκεφθείτε τις εκθέσεις και το πωλητήριο. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με ένα πέρασμα από τον σπουδαίο Ναό του Παρθενώνα που είναι χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς.

Μονοήμερη κρουαζιέρα Αίγινα-Πόρος-‘Υδρα

Αξίζει να αφιερώσετε άλλη μια μέρα μακριά από το πολύβουο κέντρο επιλέγοντας μια κρουαζιέρα, ώστε να γυρίσετε τα πιο κοντινά στην Αθήνα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το κρουαζιερόπλοιο της One Day Cruise αναχωρεί νωρίς το πρωί ώστε να δείτε με την ησυχία σας το κάθε νησί ξεχωριστά.

Βόλτα στην Πλάκα

Σε δέκα μόλις λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος με τα πόδια μπορείτε να φτάσετε στην υπέροχη Πλάκα. Η πιο ιδιαίτερη αθηναϊκή συνοικία και η περιπλάνηση στα γραφικά στενά της με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά δεν προδίδει ότι λίγο πιο έξω βρίσκεται το κέντρο της πρωτεύουσας. Χαζέψτε τα τουριστικά μαγαζιά, βγάλτε φωτογραφίες και κάντε βόλτα στα διάσημα Αναφιώτικα με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα χαμηλά σπιτάκια. Όλα αυτά υπό τη σκιά της Ακρόπολης.

Λόφος Φιλοπάππου

Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ακρόπολης και είναι ιδανικός για περπάτημα, μιας και έχει υπέροχα μονοπάτια. Αποτελείται από τον λόφο της Πνύκας, τον λόφο του Αστεροσκοπείου και τον λόφο των Μουσών, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Φιλοπάππου. Από το μνημείο αυτό πήρε και το όνομά του. Ξεχωρίζει για τη βλάστησή του, ενώ ακολουθώντας τα μονοπάτια φτάνετε μέχρι την Ακρόπολη.

Ετικέτες: Αθηναϊκή Ριβιέρα, Σούνιο, Παρθενώνας, Μουσείο Ακρόπολης, Πλάκα, Φιλοπάππου, Μονοήμερη κρουαζιέρα