Λίγες ώρες στον Πόρο: Τι προλαβαίνετε να δείτε | One Day Cruise

Λίγες ώρες στον Πόρο: Τι προλαβαίνετε να δείτε

Είναι αλήθεια ότι όταν έχετε περιορισμένο χρόνο παραμονής κάπου που δεν έχετε ξαναβρεθεί δεν ξέρετε τι να πρωτοκάνετε. Όσον αφορά τον Πόρο, αν και πρόκειται για ένα μικρό νησί του Αργοσαρωνικού, είναι πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει όποιος τον επισκέπτεται για πρώτη φορά. Συγκεντρώσαμε κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές ώστε να επιλέξετε ή να συνδυάσετε ό,τι σας βολεύει καλύτερα... για μόνο λίγες ώρες στον Πόρο!

Γνωριμία με την πόλη

Ξεκινήστε με μια βόλτα μέσα στην πόλη του Πόρου για να δείτε τα γραφικά σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και τα μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα που κάθε τουρίστας θέλει πάντα να επισκέπτεται. Στην Παλιά Χώρα θα δείτε τη μικρή γραφική πλατεία δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Αν τελειώσετε γρήγορα την περιήγησή σας, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στην παραλία κοντά στο λιμάνι. Σίγουρα δεν είναι το “δυνατό σημείο” του νησιού, αλλά δεν θα σας απογοητεύσει.

Για μπάνιο

Κατευθυνθείτε από την αρχή στο Μικρό Νεώριο, την πιο διάσημη μαζί με το Μεγάλο Νεώριο παραλία του Πόρου. Απέχει μισή ώρα από το κέντρο και συνδέεται με συχνή συγκοινωνία, οπότε δε χρειάζεται να αγχωθείτε ακόμα κι αν έχετε λίγες μόνο ώρες στη διάθεσή σας. Το καλό με τις παραλίες του νησιού είναι ότι όλες είναι κοντά στην πόλη. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο, με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα και είναι οργανωμένη.

Μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια επίσκεψη στο Λιμανάκι της Αγάπης που απέχει 200 μέτρα από το Νεώριο και στον Ρωσσικό Ναύσταθμο. Το πρώτο είναι ένας καταπράσινος, ρομαντικός όρμος με γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Με τα πόδια απέχει 35-45 λεπτά από το κέντρο του νησιού. Όσο για τον Ρωσσικό Ναύσταθμο, είναι ένα διατηρητέο μνημείο. Πρόκειται για έναν όρμο με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ενώ θα βρείτε οργανωμένη παραλία εκεί.

Αξιοθέατα

Ο Πύργος του Ρολογιού είναι το σύμβολο του νησιού, ένα ιστορικό αξιοθέατο, ορατό από οποιοδήποτε σημείο του νησιού. Βρίσκεται στη θέση Καστέλι με θέα στον Γαλατά και στις ακτές της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα ρολόι με μεγάλη ιστορία καθώς ο μηχανισμός λειτουργίας του υπήρξε πρωτοποριακός, προερχόμενος από την Αμερική. Ανεβαίνοντας ένα κομμάτι του λόφου της Σφαιρίας θα φτάσετε στην κορυφή από όπου μπορείτε να αγναντέψετε όλο τον Πόρο.

Αν προτιμάτε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας διαφορετικά, μια επιλογή είναι το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Απέχει 4 χιλιόμετρα από το κέντρο του νησιού προς τα ανατολικά. Είναι επιβλητικό χάρη στα ψηλά του τείχη και στην είσοδο υπάρχει η διάσημη πηγή με τις θεραπευτικές ιδιότητες από την οποία πήρε το όνομά της η μονή. Λειτουργεί με ωράριο, συνήθως από νωρίς το πρωί ως τη 13.00 και από τις 16.00 ως τη δύση του ήλιου.

Ετικέτες: Πόρος, Πύργος του Ρολογιού, Αξιοθέατα, μπάνιο