Το Κάστρο του Κάβου στην Ύδρα | One Day Cruise

Το Κάστρο του Κάβου στην Ύδρα

Ιδιαίτερη θέση κοντά στο λιμάνι της Ύδρας κατέχει το Κάστρο του Κάβου. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό σημείο, που επιβάλλεται να πάτε να δείτε όσες φορές κι αν επισκεφτείτε το νησί. Πρώτα από όλα είναι το ιδανικό μέρος για τέλεια ηλιοβασιλέματα και καλλιτεχνικές φωτογραφίες.

Παράλληλα όμως αποτελεί και σημείο με μεγάλη ιστορία. Εκεί βρίσκεται ο ανδριάντας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Και δίπλα του η προτομή του Αντώνιου Κριεζή, του Υδραίου αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και δύο φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας. Η προτομή του βρίσκεται κάτω από το ανατολικό κανονιοστάσιο της Ύδρας.

Το Κάστρο του Κάβου στα “Μιαούλεια”

Μπαίνοντας στο λιμάνι αριστερά πάνω στο κάστρο διακρίνεται το άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη. Το Κάστρο λειτουργεί και ως φυσικό πέρασμα για το Μανδράκι που είναι ο τελευταίος κλειστός όρμος πριν φτάσει το πλοίο στο λιμάνι.

Την εβδομάδα των εορτασμών για τα “Μιαούλεια” που γίνονται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, στο Κάστρο του Κάβου φιλοξενούνται διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα. Γενικά το Κάστρο προσφέρεται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού και γεμίζει από κόσμο. Την τελευταία μέρα των εορτασμών για τα “Μιαούλεια”, το Κάστρο γεμίζει στεφάνια που καταθέτουν οι επίσημοι στο γλυπτό άγαλμα του θρυλικού Ναυάρχου.

Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα ήσυχο σημείο με εκπληκτική θέα, στενά συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι, καθώς παρόμοια σημεία μπορούμε να βρούμε σε αμέτρητα νησιά και παράκτιες περιοχές της χώρας μας.

Επίσης, τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και μόλις αλλάξει ο χρόνος, οι κανονιοβολισμοί από το Κάστρο του Κάβου αποτελούν παράδοση. Αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγη ώρα για να σταθείτε στο μαγευτικό αυτό σημείο της Ύδρας. Κλείνοντας μια κρουαζιέρα με την One Day Cruise έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας κατά την παραμονή σας στο νησί, ώστε να μη χάσετε αυτήν την ευκαιρία.

Ετικέτες: Ύδρα, Μιαούλεια, Κάστρο του Κάβου