Συναυλία στο ναό της Αφαίας | One Day Cruise

Συναυλία στο ναό της Αφαίας

Ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός έλαβε χώρα πέρσι στο ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα. Μάλιστα παρά την πανδημία του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας είχαν ακυρωθεί όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, η συναυλία στο ναό της Αφαίας με τίτλο A Sunset in Greece με βασικό ερμηνευτή τον Γιώργο Περρή μαγνητοσκοπήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020. Την παραγωγή της συναυλίας ανέλαβαν η Pure Art και ο ΕΟΤ.

Η προβολή της έγινε αρχικά μόλις τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς στο Cine Ψυχικό. Έκτοτε ξεκίνησε το γύρο του κόσμου. Προβλέπεται να προβληθεί μέσα σε έναν χρόνο και μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο του 2022 σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία.

Σκοπός της συναυλίας είναι να αναδείξει την ιστορική και τη φυσική ομορφιά της Αίγινας και εμμέσως της Ελλάδας. Αποτελεί μέρος της καμπάνιας του ΕΟΤ για την προώθηση του τουρισμού στη χώρα μας. Μάλιστα, πρόκειται για ένα καινοτόμο τηλεοπτικό προϊόν.

Λοιποί συντελεστές

Ο Γιώργος Περρής ερμήνευσε στη συναυλία δικά του κομμάτια σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία τον συνόδευσε με δύο μελωδίες της, και σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. Ακούγονται επίσης τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Σημαντική στιγμή της συναυλίας αποτελεί η εμφάνιση του Μάριου Φραγκούλη στη σκηνή, ο οποίος ερμήνευσε με τον Γιώργο Περρή δύο κλασικά τραγούδια.

Μέσω της συναυλίας συνδέεται ο κλασικός πολιτισμός με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, τη διεθνή απήχηση και τη διάθεση εξωστρέφειας. Ο Γιώργος Περρής είναι ένας ερμηνευτής με διεθνή καριέρα που μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία αυτού του σκοπού.

Οι τηλεθεατές θα δουν μοναδικές εικόνες που προβάλλουν το αρχαίο κάλλος και την ελληνική φύση σε σκηνοθεσία Κλαίρης Φαφούτη, τις οποίες επενδύουν χαρισματικά τα κείμενα της Λίνας Νικολακοπούλου.

Ετικέτες: πολιτισμός, Ναός Αφαίας, συναυλία, ΕΟΤ, Τουρισμός