Βασικές πληροφορίες για τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Μέρος Α’) | One Day Cruise

Βασικές πληροφορίες για τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Μέρος Α’)

Οπωσδήποτε όταν επισκέπτεστε πρώτη φορά ένα μέρος θέλετε να δείτε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορείτε. Εδώ θα βρείτε όλες τις βασικές πληροφορίες για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τον Πόρο και τις Σπέτσες.

Ύδρα

Απέχοντας μόλις μία ώρα και σαράντα λεπτά από τον Πειραιά με το καταμαράν, με έκταση περίπου 50 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και δύο χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, η Ύδρα είναι πραγματική απόλαυση για όποιον την επισκεφθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Μην παραλείψετε μια βόλτα με το γαϊδουράκι, έναν περίπατο στην προκυμαία και στο δρομάκι που καταλήγει στο Μανδράκι, μια επίσκεψη στα Κανόνια και φωτογράφηση στον Ανεμόμυλο, το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο του Κάβου και μια γρήγορη βουτιά στη Σπηλιά και την Υδρονέττα, αν ο καιρός το επιτρέπει. Κατά τα άλλα, από τα αρχοντικά ξεχωρίζει το Αρχοντικό του Τομπάζη και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας.

Πόρος

Στην αρχαιότητα ο Πόρος ονομαζόταν Καλαυρία και βρίσκεται απέναντι από τον Γαλατά της Τροιζηνίας. Μπορείτε να φτάσετε από εκεί σε 15 λεπτά ή σε μία ώρα με το δελφίνι από τον Πειραιά. Σήμερα, στα περίπου 23 τετραγωνικά του χιλιόμετρα ζουν τέσσερις χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι.

Ως επισκέπτες μην αμελήσετε το Μπούρτζι, το νησάκι στην ανατολική είσοδο του λιμανιού. Το μικρό κάστρο που βρίσκεται πάνω του είναι διατηρητέο μνημείο. Το λιμανάκι της Αγάπης, ο Ρώσικος Ναύσταθμος στα δυτικά του λιμανιού, το ηλιοβασίλεμα από τον Πύργο του Ρολογιού και τα νεοκλασικά οικοδομήματα που είναι επισήμως διατηρητέα από το 1993 είναι όσα έχετε να δείτε στον Πόρο, μαζί με το υπέροχο Λεμονοδάσος του Γαλατά.

Σπέτσες

Το νησί των Σπετσών έχει έκταση 22,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αριθμεί περίπου τόσους κατοίκους όσους και ο Πόρος. Οι Σπέτσες είναι για πολλούς το “νησί του Σαββατοκύριακου”, καθώς απέχει δύο περίπου ώρες από τον Πειραιά.

Αν βρεθείτε εκεί τον Οκτώβριο, το Spetses Mini Marathon είναι το γεγονός του μήνα, όπως και τον Απρίλιο που γίνεται το Spetsathlon. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Αρμάτα, οπότε γίνεται και αναπαράσταση της ναυμαχίας των Σπετσών.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια βουτιά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, βόλτα με την παραδοσιακή άμαξα και περίπατο στα σοκάκια του λιμανιού με τα νεοκλασικά με τις πανέμορφες αυλές, τα μπαλκόνια και τα μυρωδάτα λουλούδια τους. Το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας λειτουργεί ως μουσείο, ενώ το λιμάνι της Ντάπιας, το παλιό πυροβολείο με τα βαριά κανόνια, αποτελεί το κέντρο του νησιού που σφύζει από ζωή όποτε κι αν επισκεφθείτε τις Σπέτσες.

Ετικέτες: Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες