Πεζοπορία στην Ύδρα | One Day Cruise

Πεζοπορία στην Ύδρα

Σε ένα νησί όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, η πεζοπορία έχει την τιμητική της και σίγουρα μπορεί να αποζημιώσει τον επισκέπτη προσφέροντας μοναδικές διαδρομές. Μιλάμε φυσικά για την Ύδρα! Η πεζοπορία στην Ύδρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να την ανακαλύψετε. Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες διαδρομές με τη φύση και την απέραντη θέα να σας αποζημιώνουν στο έπακρο.

Από το Καμίνι στον Βλυχό

Αφήστε την πόλη της Ύδρας και ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο δυτικά προς το Καμίνι. Πρόκειται για ένα ψαροχώρι όπου οι ναυτικοί συγκεντρώνονταν από πολύ παλιά για να επισκευάσουν τις βάρκες τους ή να τις αποθηκεύσουν. Από το Καμίνι συνεχίστε παραλιακά προς τον Βλυχό. Αν θέλετε να επισκεφτείτε κάποιο αξιοθέατο, επιλέξτε την εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Βλυχός προς Παλαμίδα και Επισκοπή

Μπορείτε να συνεχίσετε την παραπάνω διαδρομή. Φεύγοντας από τον Βλυχό συνεχίστε να περπατάτε μέχρι να περάσετε μια γέφυρα του 17ου αιώνα προς την Παλαμίδα. Πρόκειται για ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με αμμώδη παραλία. Από την Παλαμίδα κατευθυνθείτε προς την Επισκοπή που λέγεται ότι είναι η τοποθεσία ενός βυζαντινού χωριού.

Πόλη Ύδρας έως το όρος Έρως

Από το λιμάνι της Ύδρας ξεκινήστε ανηφορικά μέχρι το ψηλότερο σημείο του νησιού, το όρος Έρως. Είναι ευκαιρία να κάνετε και μια στάση στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Μόλις φτάσετε στην κορυφή, ακόμα κι αν έχετε κουραστεί, είναι βέβαιο πως η συγκλονιστική πανοραμική θέα του νησιού θα σας αποζημιώσει.

Κιάφα και Άγιος Αθανάσιος

Περπατήστε στην Κιάφα, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ύδρας που βρίσκεται ψηλά πάνω από το λιμάνι του νησιού. Αφού την εξερευνήσετε, κατευθυνθείτε προς τους εφτά ανεμόμυλους στο λόφο του Αγίου Αθανασίου, για να απολαύσετε κι από εκεί τη συγκλονιστική θέα.

Πόλη Ύδρας προς Μονή Ζούρβας

Έχει τη φήμη ότι είναι μια από τις πιο απαιτητικές πεζοπορίες με διάρκεια δύο ώρες και 45 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολο παίρνοντας ένα θαλάσσιο ταξί για να φτάσετε στα σκαλιά που οδηγούν στο μοναστήρι. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην πόλη της Ύδρας, κάνοντας μια παράκαμψη σε μερικά σημαντικά σημεία που θα συναντήσετε στη διαδρομή σας. Αυτά είναι το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία και τα μοναστήρια του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Ματρώνης και της Αγίας Τριάδας.

Ετικέτες: Ύδρα, πεζοπορία, φύση, διαδρομές