Πεζοπορία στην Αίγινα | One Day Cruise

Πεζοπορία στην Αίγινα

Αν κάποια στιγμή επιλέξετε να επισκεφθείτε την Αίγινα, ανάμεσα στα όσα μπορείτε να κάνετε είναι και άφθονη πεζοπορία. Το αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού έχει ποικιλόμορφο έδαφος και αμέτρητα μονοπάτια και σημεία για εξερεύνηση. Εδώ θα βρείτε τις σημαντικότερες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για πεζοπορία στην Αίγινα.

Από Ανιτσαίο προς Ελλάνιο Όρος και ως Παχειά Ράχη

Είναι μια διαδρομή μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων μέτριας δυσκολίας με πετρώδη, τραχιά μονοπάτια που όμως δεν πρέπει να σας φοβίζουν. Θα ξεκινήσετε από το χωριό Ανιτσαίο και θα κατευθυνθείτε βορειοδυτικά μέχρι να φτάσετε σε έναν δρόμο στα αριστερά σας, τον οποίο και θα ακολουθήσετε. Συνεχίζοντας τη διαδρομή σας, θα συναντήσετε πινακίδες που οδηγούν ψηλά στον ερειπωμένο ναό του Ελλάνιου Διός. Αποτελεί τον αρχαιότερο ναό στην Ευρώπη και η θέα από εκεί είναι εντυπωσιακή. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τα κάτω στο μονοπάτι μέχρι να φτάσετε στον κεντρικό δρόμο. Στρίψτε προς το χωριό Παχειά Ράχη. Στα νότια του χωριού βρίσκεται η κοιλάδα του Ελαιώνα. Πρόκειται για ένα σεληνιακό τοπίο με άγρια βλάστηση και με πολλές, γιγάντιες ελιές, αρκετές από τις οποίες είναι άνω των 400 ετών.

Πόλη Αίγινας προς Κοντό στην Παλαιοχώρα

Το μονοπάτι έχει μήκος περίπου 7 χιλιομέτρων και αξίζει να το ακολουθήσετε για τα υπέροχα αξιοθέατα της διαδρομής. Θα ξεκινήσετε από την πόλη της Αίγινας κατευθυνόμενοι προς τον οικισμό Κοντός. Θα συναντήσετε πολλές εκκλησίες στο δρόμο σας, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Νεκταρίου. Μόλις φτάσετε στον οικισμό Κοντός, στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε την πλαγιά, προχωρώντας προς τα βόρεια μέχρι να φτάσετε στην Παλαιοχώρα. Η Παλαιοχώρα είναι ένα μεσαιωνικό χωριό του 9ου αιώνα πίσω και πάνω από το λόφο του Αγίου Νεκταρίου. Το τοπίο είναι διάσπαρτο με τα ερείπια 38 πέτρινων εκκλησιών που κάποτε ήταν 366.

Από Παχειά Ράχη προς Αίγινα

Αυτή η πεζοπορία έχει μήκος περίπου 7 χιλιομέτρων και είναι σχετικά εύκολη. Κατευθυνθείτε βορειοανατολικά από την Παχειά Ράχη μέχρι να φτάσετε στον κεντρικό δρόμο όπου θα στρίψετε αριστερά. Συνεχίστε να περπατάτε μέχρι να συναντήσετε το χωριό Τσίκιδες. Καθώς συνεχίζετε για την πόλη της Αίγινας, θα περάσετε μέσα από ένα πράσινο τοπίο με πολλές φιστικιές.

Από Παχειά Ράχη προς Μαραθώνα

Αυτή η πεζοπορία έχει μήκος από 2 έως 2,5 χιλιόμετρα ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξετε. Ξεκινήστε την πεζοπορία σας με κατεύθυνση δυτικά από την Παχειά Ράχη προς την ακτή. Ο δρόμος ελίσσεται. Έτσι θα έχετε την επιλογή είτε να κινηθείτε βόρεια προς τους Καπότηδες, έναν μικρό οικισμό, είτε να κατηφορίσετε προς τον Μαραθώνα, έναν όμορφο παραθαλάσσιο προορισμό.

Ετικέτες: φύση, πεζοπορία, Παλαιοχώρα, Αίγινα