Φεστιβάλ στην Ύδρα – Καλοκαίρι 2022 | One Day Cruise

Φεστιβάλ στην Ύδρα – Καλοκαίρι 2022

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ στα νησιά του Αργοσαρωνικού ποικίλουν. Ας δούμε όσα έχουν προγραμματιστεί για φέτος το καλοκαίρι στην Ύδρα.

ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2022

Ο Δήμος Ύδρας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για να τιμήσει και φέτος τη μνήμη του μεγάλου εθνικού ήρωα Ανδρέα Μιαούλη. Οι εκδηλώσεις για φέτος έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 11 Ιουνίου με εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εγκαίνια, εορταστικά προγράμματα, ομιλίες. Την Παρασκευή 24 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στις 21.30 στο λιμάνι του νησιού. Την επόμενη μέρα, 25 Ιουνίου, ξεκινά η κορύφωση των εορτασμών με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, την πυρπόληση της οθωμανικής φρεγάτας και την καύση πυροτεχνημάτων, μια φαντασμαγορική εικόνα που κάθε χρόνο οι Υδραίοι περιμένουν με την ίδια ανυπομονησία. Τέλος, την Κυριακή 26 Ιουνίου το μεσημέρι και μετά τη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είναι προγραμματισμένη η ρίψη στεφάνου στη θάλασσα. Θα γίνει παρουσία επισήμων στην προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας προς τιμήν των Ναυμάχων του 1821. Τέλος, θα ακολουθήσουν αποχαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί. Στις 21.00 της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις με τη συμμετοχή θεατρικών και χορευτικών σχημάτων.

 

16o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMAΡT ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΑΠΟ 10-20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Το διεθνές Φεστιβάλ ANIMART πραγματοποιείται ζωντανά στην Ύδρα αλλά και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ).

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν διεθνή διαγωνισμό σπουδαστικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια οπτικοακουστικών μέσων, ομιλίες, εκθέσεις, αφιερώματα και υπαίθριες δράσεις. Η Ύδρα καλωσορίζει τη νέα γενιά δημιουργών από όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να βιώσουν για δέκα μέρες μια μοναδική εμπειρία.

Το Φεστιβάλ ΑΝΙΜΑΡΤ τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και πραγματοποιείται με τη σύμπραξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με την υποστήριξη του Δήμου Ύδρας.

Ετικέτες: Φεστιβάλ Μουσικής, φεστιβάλ, Φεστιβάλ Ύδρα, Κλαλοκαίρι 2022, ανιμαρτ