28η Οκτωβρίου στα νησιά του Αργοσαρωνικού | One Day Cruise

28η Οκτωβρίου στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Αν το καλοκαίρι δεν επισκεφθήκατε τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ο κατά τα άλλα… αδιάφορος Οκτώβριος δεν θα μπορούσε να επιφυλάσσει καλύτερο φινάλε από την πρώτη επίσημη αργία της φθινοπωρινής σεζόν. Φέτος η 28η Οκτωβρίου πέφτει Παρασκευή και αυτό συνεπάγεται ένα ολόκληρο τριήμερο ιδανικό για μια ωραιότατη απόδραση. Όταν μάλιστα και ο καιρός είναι σύμμαχος, τι καλύτερο από μια εξόρμηση σε κάποιο νησί χωρίς πολύ κόσμο; Σε ένα φθινοπωρινό σκηνικό και κυρίως κοντά στην Αθήνα;

Αίγινα

Ξεκινώντας από την Αίγινα, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στο Ναό της Αφαίας Αθηνάς, να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιοχώρας και να περάσετε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Τα γραφικά μονοπάτια και τα σοκάκια της πρωτεύουσας του νησιού περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Αν φτάσετε νωρίς το πρωί, θα προλάβετε τη μαθητική παρέλαση στην παραλία της Αίγινας. Μην παραλείψετε να πάτε για φρέσκο ψάρι στο γραφικό πλακόστρωτο ψαροχώρι της Πέρδικας.

Έχοντας τρεις μέρες στη διάθεσή σας, μπορείτε να αφιερώσετε τη μία σε μια επίσκεψη στο νησάκι Μονή. Έχει πολλά δρομολόγια με βαρκάκια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Τέλος, αν ο καιρός είναι καλός, κάντε μια βουτιά στην αμμώδη παραλία της Αγίας Μαρίνας με τα ρηχά νερά.

Ύδρα

Η κοσμοπολίτικη Ύδρα είναι εγγυημένος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Επιλέξτε την για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και δεν θα χάσετε. Τρεις μέρες στο νησί με την πλούσια ναυτική ιστορία, τα αρχοντικά με την επιβλητική αρχιτεκτονική και το καλλιτεχνικό πνεύμα δεν είναι ποτέ αρκετές.

Πάρτε το πρωινό πλοίο της Παρασκευής από τον Πειραιά και θα είστε στο νησί σε δύο ώρες το πολύ. Παραμείνετε στο πνεύμα της ημέρας και παρακολουθήστε την παρέλαση που, όπως κάθε γεγονός στην Ύδρα, γιορτάζεται με ιδιαίτερες τιμές. Οι εορτασμοί ξεκινούν με κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και θεία λειτουργία, έπαρση της σημαίας και κανονιοβολισμούς. Ακολουθεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τον δήμαρχο και άλλους επισήμους. Πριν την παρέλαση των μαθητών και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, σειρά έχουν τα ποιήματα από μαθητές των σχολείων. Παραδοσιακοί χοροί παίρνουν τη σκυτάλη μετά το τέλος της παρέλασης, ενώ οι εορτασμοί λήγουν με δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πόρος

Τα χρώματα του “πνιγμένου” στα πεύκα Πόρου είναι ασύγκριτα αυτήν την εποχή. Αν τον επιλέξετε, θα βρείτε πολλές εναλλακτικές σχετικά με το πώς να περάσετε το χρόνο σας. Ανεβείτε στον Πύργο του Ρολογιού, επισκεφθείτε τον Ρωσικό Ναύσταθμο και το Λιμανάκι της Αγάπης, το Μικρό και Μεγάλο Νεώριο για μπάνιο ή απλά βόλτα στη θάλασσα. “Πεταχτείτε” στο Λεμονοδάσος ή περιπλανηθείτε στη γραφική πόλη με τα αρχοντικά πάνω στη θάλασσα.

Οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου ξεκινούν συνήθως με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και τέλος μαθητική παρέλαση στη στολισμένη Πλατεία Ηρώων.

Ετικέτες: 28 Οκτωβρίου, παρέλαση, εθνική γιορτή, Αργοσαρωνικός, Αίγινα, Ύδρα, Πόρος