Φθινόπωρο 2022: Τι μπορείτε να κάνετε στα νησιά του Αργοσαρωνικού τους φθινοπωρινούς μήνες (Μέρος Α) | One Day Cruise

Φθινόπωρο 2022: Τι μπορείτε να κάνετε στα νησιά του Αργοσαρωνικού τους φθινοπωρινούς μήνες (Μέρος Α)

Το φθινόπωρο έχει έρθει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι εκδρομές και τα ταξίδια δε συνεχίζονται. Η εποχή ενδείκνυται για κοντινές εξορμήσεις σε προορισμούς που το καλοκαίρι γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τους χαρείτε όπως θα θέλατε. Ένας τέτοιος προορισμός είναι και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε σε Ύδρα, Πόρο και Αίγινα τους φθινοπωρινούς μήνες.

Ανακαλύψτε την ιστορία και την κουλτούρα τους

Πλούσια ναυτική ιστορία και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που μοιραία οδηγούν σε έναν αρχοντικό τρόπο ζωής, ο οποίος αποτυπώνεται σε κάθε βήμα των ντόπιων. Αυτό θα βρείτε στην Ύδρα. Χτισμένη αμφιθεατρικά, με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και τις κόκκινες σκεπές τους να κοιτάζουν το λιμάνι, η Ύδρα επιτάσσει έναν ήρεμο τρόπο ζωής μέσα από την παντελή έλλειψη αυτοκινήτων κάνοντας τον χρόνο να κυλά αργά. Την ιστορία της αποκαλύπτουν το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας και τα αρχοντικά των αγωνιστών της Επανάστασης. Οι καλλιτεχνικές εκθέσεις ποτέ δε σταματούν, διατηρώντας την κουλτούρα της αναλλοίωτη στο χρόνο.

Η πολύβουη Αίγινα υποδέχεται πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συναντά έναν τόπο με ενδιαφέρουσα ιστορία, μυθολογικό παρελθόν και έντονη εκκλησιαστική παράδοση. Ο Ναός της Αφαίας, η ορεινή Παλαιοχώρα και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου είναι αυτά που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε για να αντιληφθείτε την κουλτούρα της Αίγινας.

Μια μικρή νησιωτική πολιτεία με μεγάλη ιστορία και γεωγραφική σημασία είναι με λίγες λέξεις ο Πόρος. Το πέρασμα που συνδέει τον Σαρωνικό με τις ακτές της Πελοποννήσου υπήρξε το νησί του Ποσειδώνα. Ο Ρωσικός Ναύσταθμος, ο Πύργος του Ρολογιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο αποκαλύπτουν την ιστορία του νησιού. Μια ιστορία με κουλτούρα άμεσα συνδεδεμένη με τη θάλασσά του.

Κάντε πεζοπορία και ποδηλασία

Καθ' ομολογία η καλύτερη εποχή για πεζοπορία και ποδηλασία είναι κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, μιας και ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός. Τα τοπία των νησιών του Αργοσαρωνικού αποκτούν άλλη μορφή με τα φθινοπωρινά χρώματα των πεσμένων φύλλων να αλλάζουν την εικόνα. Στην Ύδρα, την Αίγινα και τον Πόρο θα ανακαλύψετε μοναδικές διαδρομές, εύκολες και δύσκολες. Παράλληλα θα θαυμάσετε τη φύση στα καλύτερά της! Θα διασχίσετε μαγευτικά μονοπάτια, θα κατακτήσετε βουνοκορφές, θα περάσετε από ξωκλήσια και μοναστήρια. Τέλος, θα γνωρίσετε την ενδιαφέρουσα χλωρίδα και πανίδα των νησιών.

Ετικέτες: φθινόπωρο, Ύδρα, Πόρος, Αίγινα, αποδράσεις, ποδηλασία, πεζοπορία