Ύδρα: Επίτιμη πολίτης η Σοφία Λόρεν | One Day Cruise

Ύδρα: Επίτιμη πολίτης η Σοφία Λόρεν

Το περασμένο καλοκαίρι, ο δήμος Ύδρας αποφάσισε να κάνει επίτιμο δημότη του νησιού τη θρυλική ηθοποιό Σοφία Λόρεν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη προσφορά της στον κινηματογράφο και κυρίως στην ανάδειξη του νησιού.

Είναι γνωστό ότι η διάσημη Ιταλίδα είχε βρεθεί στην Ύδρα το 1957 για τα γυρίσματα της ταινίας “Το Παιδί και το Δελφίνι” και είχε περάσει εκεί αρκετό καιρό. Σε όλο εκείνο το διάστημα, η 23χρονη τότε Λόρεν αγάπησε πραγματικά το νησί. Μέσω της συμμετοχής της στην ταινία με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Φαίδρας, προώθησε την Ύδρα σε όλο τον κόσμο. Αξέχαστη σκηνή της ταινίας αποτελεί η ερμηνεία του τραγουδιού, “Τι Είναι Αυτό που το Λένε Αγάπη” από την ίδια, σε κάπως σπαστά ελληνικά, κάτι όμως που έδωσε μια ξεχωριστή χάρη στο τραγούδι, κάνοντάς το τελικά ακόμα πιο μοναδικό.

Σύμφωνα με τον δήμο, η Σοφία Λόρεν, ως πρωταγωνίστρια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Ύδρας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Μάλιστα, η ηθοποιός είχε δηλώσει στους New York Times ότι θεωρούσε το νησί ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, την ίδια ώρα που είχε ήδη ταξιδέψει σε πολλά μέρη ανά την υφήλιο. Η Ύδρα σηματοδότησε για τη Λόρεν το ντεμπούτο της στον αμερικανικό κινηματογράφο, αλλά και την αρχή του έρωτά της με τον σύζυγό της Κάρλο Πόντι, ο οποίος την επισκεπτόταν όσο εκείνη βρισκόταν στην Ύδρα. Όλα αυτά την έκαναν να δεθεί συναισθηματικά με το νησί. Η ηθοποιός έζησε εκεί μια περίοδο όπου η ζωή της κυλούσε ιδανικά και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να ξεχάσει ποτέ τη μαγεία αυτού του τόπου. 

Λίγα λόγια για τη Σοφία Λόρεν

Η Σοφία Λόρεν γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1934 στη Ρώμη ως Σοφία Βιλάνι Σικολόνε. Η Ιταλίδα ηθοποιός έπαιξε γρήγορα στον κινηματογράφο καταφέρνοντας να ξεπεράσει μαζί με την οικογένειά της τη φτώχεια στη μεταπολεμική Νάπολη. Έγινε παγκοσμίως γνωστή ως μια από τις πιο όμορφες και σέξι Ιταλίδες σταρ του σινεμά. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο ως κομπάρσος το 1951 σε ηλικία 17 ετών, όπου υποδύθηκε μια από τις πολλές σκλάβες στην αμερικανική παραγωγή “Quo Vadis”. Με τη βοήθεια του μεγάλου κινηματογραφικού παραγωγού και μελλοντικού συζύγου της Κάρλο Πόντι, η ηθοποιός έγινε σιγά σιγά η Σοφία Λόρεν που γνωρίζουμε σήμερα. Η ουσιαστική καριέρα της ξεκίνησε με μια σειρά από κωμωδίες χαμηλού προϋπολογισμού πριν τραβήξει την προσοχή του κόσμου με την “Aida” (1953). Τέλος, ανάμεσα στα πολλά βραβεία που έχει αποσπάσει για τη δουλειά της περιλαμβάνονται 2 Όσκαρ, 5 Χρυσές Σφαίρες, 1 Γκράμι και 1 BAFTA.

Ετικέτες: Σοφία Λόρεν, Το παιδί και το δελφίνι, Ύδρα, πολιτισμός