Παραδοσιακή συνταγή: Αμυγδαλωτά Ύδρας
Ένα παραδοσιακό υδραίικο γλυκό είναι τα αμυγδαλωτά. Τα βρίσκετε παντού στο νησί αλλά οι ντόπιοι τα τιμούν ιδιαίτερα σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι και τα βαφτίσια. Είναι όμως και ένα γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας. Εκτός αν επιλέξετε να ψωνίσετε τα αυθεντικά στον τόπο τους, κλείνοντας μια μονοήμερη κρουαζιέρα με την One Day Cruise!
Συστατικά για τα Αμυγδαλωτά Ύδρας:
- 300 γρ. ξασπρισμένα, αλεσμένα αμύγδαλα ή αλεσμένα αμύγδαλα του εμπορίου
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι λεπτό
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- 1 ½ φλιτζάνι ανθόνερο
- βούτυρο
- γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Αναμείξτε τα αμύγδαλα με 2 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουταλιές της σούπας ανθόνερο. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν σας βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας επιπλέον ανθόνερο. Πάρτε μικρή ποσότητα από τη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού και πλάστε την σε μορφή μικρού αχλαδιού. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Στην κορυφή του κάθε τεμαχίου τοποθετήστε από ένα γαρυφαλλάκι. Όταν τελειώσει η ζύμη τοποθετήστε τα όλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και βουτήξτε τα μέσα στο ανθόνερο. Στη συνέχεια πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη άχνη, περιμένετε λίγα λεπτά και ξανακαλύψτε τα με ζάχαρη.
Ετικέτες: συνταγές, Ύδρα, Αμυγδαλωτά Ύδρας