Η Χριστουγεννιάτικη Ύδρα | One Day Cruise

Η Χριστουγεννιάτικη Ύδρα

Μπορεί ένα κοσμοπολίτικο νησί διεθνώς γνωστό και καταξιωμένο όπως η Ύδρα που δέχεται πλήθος τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες να αποτελέσει τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό; Η απάντηση είναι πως “ναι μπορεί”.

Τα Χριστούγεννα στην Ύδρα είναι για λίγους και καλούς. Ηρεμία κόντρα στο καλοκαιρινό ξεφάντωμα, μηδέν αυτοκίνητα, αλλά σίγουρα μπόλικη λάμψη, στην οποία συμβάλλει και ο δίχως αύριο χριστουγεννιάτικος στολισμός χαρίζοντας στο νησί μια πολύ ιδιαίτερη αύρα. 

Πολύ πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων στήνεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, το παραδοσιακό καραβάκι, οι άγγελοι, ενώ ανάβουν τα φώτα στο λιμάνι και στον Καθεδρικό Ναό. Όλα αυτά συγκροτούν έναν εντυπωσιακό διάκοσμο που δεν αφήνει ασυγκίνητους ούτε μικρούς ούτε μεγάλους, ντόπιους και ξένους. Το αποτέλεσμα; Και να θέλεις να μη γιορτάσεις δεν μπορείς.

Τι θα δείτε στην Ύδρα τα Χριστούγεννα 

Κατά τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λαμβάνουν χώρα με πρωτοβουλία του δήμου εορταστικές εκδηλώσεις, όπως παιδικές θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα. 

Ανήμερα Χριστούγεννα, η Ύδρα γιορτάζει μέσα σε ατμόσφαιρα πλήρους κατάνυξης τη Γέννηση του Χριστού. Δεν υπάρχει εκκλησία που να μη λειτουργεί, με κορυφαίο τον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σπετσών και Αιγίνης ηγείται της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας. 

Ο ερχομός του νέου χρόνου 

Λίγες μέρες μετά, η κατανυκτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δίνει τη θέση της σε ένα σκηνικό απόλυτης γιορτής με κανονιοβολισμούς από το κανόνι του κάστρου του Κάβου με την αλλαγή του χρόνου, κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών και πυροτεχνήματα που αποτελούν τις εορταστικές εκδηλώσεις την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. 

Το πρωί της νέας χρονιάς τελείται δοξολογία παρουσία του Δημάρχου και των Αρχών του νησιού, ενώ ακολουθεί δεξίωση στο ιστορικό δημαρχείο της Ύδρας. Το μεσημέρι φτάνει στο νησί ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει τα δώρα στους μικρούς του φίλους. 

Είναι έθιμο στην Ύδρα την Πρωτοχρονιά οι πόρτες των σπιτιών να μένουν ανοιχτές όλη την ημέρα. Ο σπιτονοικοκύρης υποδέχεται τον πρώτο... απρόσκλητο επισκέπτη, τον οποίο καλωσορίζει, του κρεμάει με μια κορδέλα στον λαιμό το πρωτοχρονιάτικο δώρο και τον προσκαλεί στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα.

 

Αν θέλετε να γευθείτε λίγο από τη μαγεία των ημερών αυτών στην Ύδρα αλλά οι υποχρεώσεις σας δεν επιτρέπουν τη διαμονή σας εκεί, τότε έχετε την ευκαιρία να την επισκευθείτε για λίγες ώρες με τη μονοήμερη κρουαζιέρα της Athens One Day Cruise!

Ετικέτες: Πρωτοχρονιά, Χριστούγεννα, Ύδρα