Τι σουβενίρ θα προτιμήσουμε από την εκδρομή μας στον Σαρωνικό | One Day Cruise

Τι σουβενίρ θα προτιμήσουμε από την εκδρομή μας στο Σαρωνικό Κόλπο

Η επιτυχία ενός ταξιδιού, όσο σύντομο κι αν είναι, δεν κρίνεται μόνο από το πόσο καλά περάσαμε. Περιλαμβάνει και τα σουβενίρ από την εκδρομή που πραγματοποιήσαμε, τα οποία θα βάλουμε στις βαλίτσες μας και θα μας θυμίζουν  και τον τόπο που επισκεφθήκαμε.

Κάποια μέρη φημίζονται για τα τοπικά προϊόντα τους, ενώ άλλα δεν παράγουν κάτι ιδιαίτερο. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, παρόλο που είναι τόσο μικρά σε έκταση, έχουν μια ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων. Ας δούμε κάποια από αυτά ενδεικτικά, ώστε να τα έχουμε υπόψη στην επόμενη εκδρομή μας.

Η Αίγινα και τα φιστίκια της

Ίσως να μην υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο με τόση παραγωγή φυστικιού. Ο τοπικός καρπός του νησιού έχει γίνει ολόκληρη επιχείρηση. Φυσικά υπάρχουν τα τοπικά γλυκίσματα με την ιδιαίτερη γεύση του φιστικιού που δε θα βρούμε αλλού. Επιπλέον οι Αιγινήτες έχουν χρησιμοποιήσει το έλαιο φιστικιού για να φτιάξουν διάφορα φυτικά καλλυντικά για την περιποίησή προσώπου, μαλλιών και σώματος.

Ο Πόρος και τα λεμόνια του

Το νησί αυτό του Αργοσασρωνικού έχει ιδιαίτερη σχέση με τα λεμόνια. Όσοι το έχουν επισκεφθεί αποκλείεται να μη γνωρίζουν το ξακουστό Λεμονοδάσος. Βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, στον Γαλατά με πάνω από 30.000 λεμονιές και πορτοκαλιές. Τα εσπεριδοειδή όμως φαίνεται να κυριαρχούν στο νησί. Επομένως, όσοι τα αγαπούν, ας μη φύγουν από τον Πόρο χωρίς ένα μπουκάλι με ποτό από περγαμόντο, νεράτζι, πορτοκάλι, μανταρίνι και φυσικά λεμόνι. Οι λάτρεις του λεμονιού όμως, είναι βέβαιο ότι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Στον Πόρο θα βρουν πολλά προϊόντα φτιαγμένα από λεμόνι. Από γλυκά του κουταλιού με ολόκληρα λεμόνια, μέχρι παραδοσιακές λεμονάδες, γλυκά βουτήματα και κέικ από λεμόνι και λεμονομυζήθρες.

Η Ύδρα και τα κομπολόγια της

Σε ένα τόσο κοσμοπολίτικο νησί αποκλείεται να φύγουμε με άδεια χέρια. Οι ευκαιρίες για ψώνια στην Ύδρα μας περιμένουν σε κάθε γωνία. Όσοι συλλέγουν κομπολόγια δε θα μείνουν ασυγκίνητοι. Υπάρχουν πολλά μαγαζάκια με μεγάλες συλλογές σπάνιων, μοναδικών κομπολογιών τεράστιας αξίας. Στο νησί θα βρούμε επίσης κεραμικά, μεταξωτά μαντήλια ζωγραφισμένα στο χέρι, χειροποίητα κοσμήματα, είδη για το σπίτι, όπως χαρτοπετσέτες από λινό ή βαμβάκι και κεντημένες μαξιλαροθήκες. Ακόμα, μηχανοκίνητες αντίκες, κουρτίνες και τραπεζομάντηλα και ρούχα πλεγμένα με βελονάκι, διακοσμητικά κρεμαστά μάτια, τοπικά βότανα και πολλά προϊόντα από ελαιόλαδο.

Ετικέτες: Σουβενίρ, Λεμονοδάσος, Λεμόνια Πόρου, Φιστίκι Αίγινας, Αργοσαρωνικός, Σαρωνικός, Αίγινα, Πόρος, Ύδρα