Μύρισε Άνοιξη στο Σαρωνικό | One Day Cruise

Μύρισε Άνοιξη στο Σαρωνικό

Άνοιξη στην Ελλάδα σημαίνει ευκαιρία για απόδραση στην εξοχή. Η χώρα μας είναι γεμάτη πευκόφυτες περιοχές γεμάτες χρώματα και αρώματα. Μύρισε Άνοιξη στο Σαρωνικό και τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους αποτελούν πολύ δυνατές επιλογές για μια κοντινή εκδρομή στη φύση. Το περίφημο Λεμονοδάσος που βρίσκεται στον Πόρο και ο Ναός Αφαίας στην Αίγινα είναι δύο εξαιρετικοί προορισμοί.

Λεμονοδάσος Πόρου

Σκεφτείτε μια απέραντη έκταση γεμάτη κατακίτρινες λεμονιές, νερά και νερόμυλους. Γεωγραφικά τοποθετείται στον Γαλατά Τροιζηνίας, αλλά ανήκει στον Πόρο. Είναι ένας λόφος που αριθμεί πάνω από 30.000 λεμονιές και πορτοκαλιές και έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σειρά από πολλές μικρές ιδιοκτησίες έκτασης περίπου τεσσάρων στρεμμάτων η καθεμία. Θα περπατήσετε μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή με εντυπωσιακή βλάστηση, μικρά μονοπάτια και παλιούς πέτρινους υδρόμυλους. Φτάνοντας ψηλά, θα απολαύσετε μια πανοραμική θέα. Στο Λεμονοδάσος παλιά υπήρχαν πολλές φυσικές πηγές, ενώ στην κορυφή του δέσποζε ένας νερόμυλος που δούλευε με καταρράκτη. Κάτω, το Λεμονοδάσος καταλήγει στην Πλάκα και τις Αλυκές, δυο παραλίες με άμμο, ρηχά νερά και θέα το νησάκι Μπούρτζι. 

Ναός της Αφαίας Αίγινας

Μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά απέχει το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, η Αίγινα. Εκεί βρίσκεται ο Ναός της Αφαίας, αφιερωμένος στην ομώνυμη θεότητα της αρχαιότητας. Τοποθετείται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, πάνω από την Αγία Μαρίνα, σε ύψος μόλις 160 μέτρων και σε απόσταση 29 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ακρόπολης των Αθηνών. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα πάνω σε έναν πευκόφυτο λόφο γεμάτο φυσικά αρώματα και με μια μοναδική ενέργεια να καταλαμβάνει τον χώρο.

Αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο που έχει σωθεί από το ιερό. Υπήρξε τόπος λατρείας και είναι σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα για τους επισκέπτες του νησιού. Ο Ναός της Αφαίας, δωρικού ρυθμού, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 500 π.Χ. και υπήρξε το πρότυπο πάνω στο οποίο σχεδιάστηκε ο Παρθενώνας. Λέγεται και Ναός Αφαίας Αθηνάς γιατί η Αφαία ταυτίστηκε αργότερα στη μυθολογία με τη θεά Αθηνά. Δίπλα στον Ναό υπάρχει το ομώνυμο αρχαιολογικό μουσείο όπου εκτίθενται τμήματα του ναού.

Ετικέτες: Πόρος, Αίγινα, Εκδρομή, Ναός Αφαίας, Λεμονοδάσος