Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα και Μεσογειακή Διατροφή

Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα και Μεσογειακή Διατροφή | One Day Cruise

Έχουμε ταυτίσει την μεσογειακή διατροφή με την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Έχει χαρακτηριστεί ως το ιδανικό μοντέλο διατροφής παγκοσμίως λόγω των ευεργετικών επιδράσεών του στην υγεία. Επομένως κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις κουζίνες των υπόλοιπων μεσογειακών χωρών.

Ελληνικός διατροφικός πλούτος

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εκφράζει την ιστορία μας και την πολιτισμική κληρονομιά μας. Είναι βασισμένη στις εποχές καθώς η χώρα μας διαθέτει ένα εύφορο έδαφος και χάρη σε αυτό μια τεράστια ποικιλία από εποχιακά λαχανικά και φρούτα. Χαρακτηριστικό της ελληνικής διατροφής είναι η νηστεία από όλα τα ζωικά προϊόντα και τα ψάρια. Η ελληνική διατροφή περιλαμβάνει πολλά χορτοφαγικά πιάτα. Για παράδειγμα πιάτα μαγειρεμένα με όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και χόρτα σε συνδυασμούς, χωρίς να αποκλείει εντελώς τις τροφές ζωικής προέλευσης. Κεντρική θέση κατέχει το ελαιόλαδο.

Είναι από τις ελάχιστες εθνικές κουζίνες που δεν ακολουθεί το τρίπτυχο των πιάτων των δυτικών κουζινών που περιλαμβάνουν ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο. Η λογική του «μεζέ» είναι αυτή που κυριαρχεί, κάτι που απολαμβάνουν όσοι ξένοι δοκιμάζουν για πρώτη φορά την κουζίνα μας. Η ελληνική διατροφή δίνει βάση στα προϊόντα φυτικής προέλευσης. Φρούτα, λαχανικά, χόρτα, όσπρια, δημητριακά και ψωμί είναι αυτά που επιτρέπεται να καταναλώνουμε τακτικά. Μέτρια θα πρέπει να είναι η κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών. Ενώ γαλακτοκομικά, αυγά, κρέας και πουλερικά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Τέλος, η ελληνική παράδοση προτείνει ακόμα και την καθημερινή κατανάλωση κρασιού φυσικά με μέτρο.

Γνωρίστε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε μια One Day Cruise

Η εμπειρία μιας μονοήμερης κρουαζιέρας στα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη μέσα από τις δραστηριότητες που προσφέρει στους επισκέπτες της. Επιλέγοντας Τα μαθήματα μαγειρικής, ο εξειδικευμένος στην ελληνική κουζίνα σεφ του κρουαζιερόπλοιου εκμεταλλεύεται το πάθος του για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και παραδίδει μαθήματα μαγειρικής με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Είτε έχετε εμπειρία στη μαγειρική είτε όχι. Ζήστε μαζί του όλα τα στάδια της δημιουργίας ενός ελληνικού παραδοσιακού πιάτου, από την προετοιμασία ως την εκτέλεση. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι συνταγές, ακολουθεί μπουφές όπου οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν όσα έχουν οι ίδιοι ετοιμάσει.

Ετικέτες: Ελληνική κουζίνα, Μεσογειακή δίαιτα, Μεσογειακή διατροφή, Μονοήμερη κρουαζιέρα, One Day Cruise, ελαιόλαδο, μεζέ, μαθήματα μαγειρικής