Ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερες και διήμερες | One Day Cruise

Ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερες και διήμερες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα (Μέρος Α’)

Το φθινόπωρο και η άνοιξη θεωρούνται ιδανικές εποχές για μικρές αποδράσεις. Αλλά ποιοι είναι οι ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερες και διήμερες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα?

Ύδρα

 Η “αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού” απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά με ιπτάμενο δελφίνι. Μία ή δύο μέρες εκεί είναι αρκετές για να ανακαλύψετε λίγο από το εντυπωσιακό μεγαλείο της. Αξίζει να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της χαζεύοντας τα όμορφα αρχοντικά της. Κάποια από αυτά είναι ξακουστά. Όπως η οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη όπου στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας. Πάρτε λίγη από την κοσμοπολίτικη λάμψη της εξερευνώντας τα πανέμορφα πλακόστρωτα δρομάκια, κάντε μια βόλτα στα τουριστικά καταστήματα, τα ακριβά κοσμηματοπωλεία, τα καφέ και τα εστιατόρια που βρίσκονται στο λιμάνι.

Τέλος, αν ο καιρός το επιτρέπει, απολαύστε το μπάνιο σας στη Σπηλιά ή παραδίπλα στην Υδρονέττα. Και τα δύο βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του λιμανιού, στην περίπτωση που βρεθείτε στο νησί για μία μέρα. Αν η παραμονή σας είναι διήμερη, μπορείτε να απομακρυνθείτε και να επισκεφθείτε και κάποιες από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού με θαλάσσιο ταξί.

Πόρος

Σταθερή αξία, ο Πόρος βρίσκεται πιο κοντά στο λιμάνι του Πειραιά από ό,τι Ύδρα, καθώς απέχει περίπου μία ώρα. Τον Πόρο τον επιλέγουν πολλοί για τα Σαββατοκύριακά τους, αλλά θεωρείται ιδανικός και σαν μονοήμερος προορισμός. Αν σκοπός σας είναι να βρεθείτε σε μια παραλία για μπάνιο, επιλέξτε το Ασκέλι. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι σας περιμένει μια αμμουδερή, οργανωμένη πλαζ και αρκετά εστιατόρια για φαγητό. Αν προτιμάτε να εξερευνήσετε τις ομορφιές του Πόρου, ξεκινήστε με μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας για να δείτε τα νεοκλασικά σπίτια. Ο Πύργος του Ρολογιού που είναι ορατός από παντού βρίσκεται σκαρφαλωμένος σε έναν λοφίσκο και μπορείτε να ανεβείτε εύκολα.

Αν έχετε χρόνο, περάστε απέναντι στον Γαλατά για να δείτε το μοναδικό Λεμονοδάσος. Η καλύτερη περίοδος γι’ αυτό είναι η άνοιξη, αλλά αξίζει να πάρετε μια ιδέα και το φθινόπωρο.

Τζια

Η αλήθεια είναι πως μια μέρα στη Τζιά δεν είναι αρκετή. Αν και απέχει μια ώρα και λίγα λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου, η Τζια ή Κέα είναι τόσο ενδιαφέρουσα που αξίζει να της αφιερώσετε τουλάχιστον ένα διήμερο. Αυτό που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε είναι να επισκεφθείτε την Ιουλίδα, τη χώρα του νησιού. Η Ιουλίδα δε μοιάζει με καμία άλλη κυκλαδίτικη πρωτεύουσα. Είναι σκαρφαλωμένη ψηλά σε λόφο, έχει καταπληκτική θέα, λιθόστρωτα σοκάκια και νεοκλασικά σπίτια που μοιάζουν ξεχασμένα στο χρόνο. Εκεί θα βρείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Δημαρχείο. Για βόλτα, φαγητό και καφέ με θέα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη, οι δρόμοι οδηγούν στο Βουρκάρι που είναι κοντά στο λιμάνι.

Πριν φτάσετε εκεί μπορείτε να σταματήσετε για μια βουτιά στο Γιαλισκάρι. Μια καλή κοντινή επιλογή για μπάνιο είναι και ο Οτζιάς. Αν διανυκτερεύσετε στη Τζια, αξίζει να πάτε για μπάνιο πιο μακριά, καθώς η Τζια φημίζεται για τις παραλίες της. Επιλέξτε ανάμεσα σε Σπαθί, Κούνδουρο και Κουνδουράκι που έχει βραβευτεί και με Γαλάζια Σημαία.

Ετικέτες: Ύδρα, Πόρος, Μονοήμερη, Διήμερη, Κοντά την Αθήνα, Τζια, κοντινοί προορισμοί