Εκδρομές με μεγαλύτερα παιδιά | One Day Cruise

Εκδρομές με μεγαλύτερα παιδιά γύρω από την Αθήνα

Μια μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά σας λίγο πιο έξω από την Αθήνα ακούγεται έξοχη ιδέα. Ειδικά αν πηγαίνουν σχολείο ή διανύουν την εφηβεία, η εξόρμηση μπορεί να έχει και επιμορφωτικό χαρακτήρα εκτός από ψυχαγωγικό. Βρείτε εδώ μερικές ιδέες για οικογενειακές εκδρομές με μεγαλύτερα παιδιά γεμάτες δράση, επιμόρφωση και περιπέτεια.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τα ζωάκια είναι η χαρά κάθε παιδιού. Τα παιδιά κάθε ηλικίας μαγεύονται από τα άγρια ζώα όταν τα βλέπουν μπροστά τους. Ιδιαίτερα αν τα έχουν συναντήσει στα παραμύθια τους ή στα σχολικά τους βιβλία. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για να απασχολήσετε μια ολόκληρη μέρα παιδιά σχολικής ηλικίας ή εφήβους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της χώρας και φιλοξενεί τα πιο άγρια ζώα της πανίδας μετρώντας πάνω από 2000 είδη. Όταν τελειώσετε την ξενάγηση και την περιήγηση, κάντε ένα γρήγορο πικ νικ στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια του πάρκου προτού πάρετε το δρόμο της επιστροφής.

Λίμνη Μαραθώνα

Βρίσκεται πολύ κοντά στα βόρεια προάστια. Αλλά πλέον μέσω της Αττικής Οδού είναι εύκολο να φτάσετε γρήγορα από οποιοδήποτε σημείο της πόλης. Το κατάφυτο τοπίο της Λίμνης του Μαραθώνα ξεκουράζει αμέσως το μάτι και ηρεμεί το μυαλό. Τα ποδήλατα είναι απαραίτητα για την εκδρομή σας εκεί. Οι ποδηλατικές διαδρομές στις όχθες της λίμνης είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε το γύρο της λίμνης με ποδήλατο, για τον οποίο υπάρχει στο διαδίκτυο διαθέσιμος χάρτης. Το οξυγόνο που θα εισπνεύσετε και οι εικόνες της εξοχής θα σας ενθουσιάσουν. Και τα παιδιά σας θα γυρίσουν στο σπίτι ευχαριστημένα μετά από μια γεμάτη και δραστήρια μέρα.

Μονοήμερη κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό με την One Day Cruise

Αν θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας την αίσθηση ότι φεύγουν διακοπές σε νησί, μια μονοήμερη κρουαζιέρα σε Ύδρα, Πόρο, Αίγινα είναι η απόλυτη ιδέα. Το πλεονέκτημα αυτής της κρουαζιέρας εκτός από το γεγονός ότι δεν θα τα αφήσει λεπτό να βαρεθούν, είναι ότι θα γνωρίσουν τρία νησιά μέσα σε μια μέρα έχοντας την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα βασικά τους σημεία. Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε για το κάθε νησί να δίνεται αρκετός χρόνος στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε αυτό χωρίς την πίεση του χρόνου.

Ετικέτες: οικογένεια, Λίμνη Μαραθώνα, One Day Cruise, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Εκδρομή