Καλοκαιρινές Διακοπές στην Αίγινα | One Day Cruise

Καλοκαιρινές Διακοπές στην Αίγινα. Γιατι? (Μέρος Α)

Είτε είστε από αυτούς που από την έναρξη της σχολικής σεζόν σας αρέσει να προγραμματίζετε τις καλοκαιρινές διακοπές του επόμενου έτους είτε από τους άλλους «της τελευταίας στιγμής» είμαστε σίγουροι ότι η Αίγινα φιγουράρει συχνά στη λίστα με τους πιθανούς προορισμούς. Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Αίγινα είναι ιδανική επιλογή λίγο πολύ για όλους.

Γιατί?

  1. Είναι κοντά στην Αθήνα
    Για την ακρίβεια είναι πολύ κοντά στην Αθήνα! Σε λίγη μόνο ώρα μπορείτε να απολαμβάνετε τα γαλανά και καθάρια νερά του αγαπημένου μας νησιού. Το ταξίδι σας από τον Πειραιά θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, κατά προσέγγιση, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε για τη μεταφορά σας. Ίσως αυτός να πιστεύουν κάποιοι ότι είναι και ο λόγος που η Αίγινα αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό του Αργοσαρωνικού για καλοκαιρινές διακοπές ή και μονοήμερες εκδρομές.

  2. Αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος
    Ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας σας αποζημιώνουν με την ιστορία που κρύβουν, τους μύθους και τη στρατηγική τους θέση με την υπέροχη θέα. Αν βρεθείτε στο νησί κάνοντας την ολοήμερη κρουαζιέρα της One Day Cruise θα έχετε τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε στο λόφο του Ναού της θεάς Αθηνάς ακολουθώντας την κλασσική εκδρομή μας. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία του τόπου που επισκέπτεστε (παλαιότερη και νεότερη) τότε αφιερώστε λίγο χρόνο – μόλις μισή ώρα με τρία τέταρτα - για να περάσετε και από το Λαογραφικό Μουσείοτης Αίγνας.
  1. Θρησκευτικός τουρισμός
    Η Αίγινα αποτελεί ένα από τα ελληνικά νησιά που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού. Διαθέτει πάνω από 100 εκκλησάκια, εκκλησίες και μονές. Ο ισχυρότερος πόλος έλξης όμως είναι η Μονή της Αγίας Τριάδας όπου βρίσκεται και ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου. Παρόλ’ αυτά ο πολιούχος του νησιού είναι ο θαυματουργός Άγιος Διονύσιος. Η πρόσβαση στα κυριότερα θρησκευτικά μνημεία είναι ιδιαίτερα εύκολη ενώ πραγματοποιούνται και καθημερινές εκδρομές για όσους θέλουν να επισκευτούν τους κυριότερους Ναούς του νησιού.Ετικέτες: Αίγινα, Ναός Αφαίας, Θρησκευτικός Τουρισμός, Αξιοθέατα, διακοπές, Αρχαιολογία, διακοπές με παιδιά, καλοκαιρινές διακοπές, οικογενειακές διακοπές