2023: 3ήμερα και αργίες (Μέρος Β’) | One Day Cruise

2023: 3ήμερα και αργίες (Μέρος Β’)

Με σκοπό να αξιοποιήσουμε τις αργίες που προκύπτουν φέτος, ας δούμε τι επιλογές έχουμε για την Πρωτομαγιά και την αργία του Αγίου Πνεύματος, κάνοντας “ζέσταμα” για τις καλοκαιρινές μας διακοπές!

 

Πρωτομαγιά στο Πόρτο Χέλι

180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας στο νομό Αργολίδας βρίσκεται το παραθαλάσσιο χωριό Πόρτο Χέλι. Χτισμένο δίπλα στα ερείπια της παλιάς πόλης των Αλιέων, το Πόρτο Χέλι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο κοσμικά μέρη της Πελοποννήσου. Μπορούμε να φτάσουμε οδικώς μέσα σε 2,5-3 ώρες από την Αθήνα. Εναλλακτικά μπορούμε να πάρουμε το καράβι από τον Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις σε Ύδρα και Σπέτσες.

Ιδανικός προορισμός για ένα ζεστό καλοκαιρινό τριήμερο και όχι μόνο, το Πόρτο Χέλι προσφέρεται για μπάνιο στα διάφανα, πεντακάθαρα νερά του, βόλτες στην πανέμορφη, άγονη φύση του, αλλά και βόλτες με σκάφη και ιστιοπλοϊκά, καθώς και έντονη νυχτερινή ζωή. Επισκεπτόμαστε τον Άγιο Αιμιλιανό στο νοτιότερο ακρωτήρι του νομού με το γραφικό εκκλησάκι και θέα στο νησί των Σπετσών. Κάνουμε μια στάση στο Κρανίδι, τη μικρή πόλη με τα νεοκλασικά, τις πέτρινες μάντρες με τα πανέμορφα λουλούδια και τους ανεμόμυλους με τις πολύχρωμες σκεπές. Περνάμε από τον αγαπημένο προορισμό πολλών επωνύμων, την Ερμιόνη, για φρέσκο ψάρι. Τέλος, αν έχουμε χρόνο, πεταγόμαστε για μια βόλτα σε Ύδρα ή Σπέτσες που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Πόρτο Χέλι.

 

Ολοήμερη κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό με την One Day Cruise για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Καιρού επιτρέποντος που σημαίνει από το Πάσχα και μετά, μια πολύ καλή ιδέα είναι να κλείσουμε εισιτήρια με την One Day Cruise για να επισκεφθούμε μέσα σε μια μέρα τρία αγαπημένα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τον Πόρο και την Αίγινα. Το πρόγραμμα της μονοήμερης κρουαζιέρας είναι έτσι δομημένο, ώστε να περάσουμε αρκετό ωφέλιμο χρόνο και στα τρία νησιά. Σίγουρα, δεν θα προλάβουμε να γυρίσουμε τα νησιά από άκρη σε άκρη, αλλά οπωσδήποτε θα πάρουμε μια γεύση του τι συμβαίνει στο καθένα από αυτά.

Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο άλλο πακέτο, όπως την κλασική εκδρομή στην Αίγινα, την πανοραμική εκδρομή ή την εκδρομή για μπάνιο στο νησάκι Μονή. Οι μονοήμερες κρουαζιέρες της One Day Cruise αποτελούν την ιδανική λύση όταν θέλουμε να αποδράσουμε, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να φύγουμε για πολλές μέρες.

Ετικέτες: porto heli, may, One Day Cruise